دسته بندی ها:

دسته بندی ها

پرش همزمان همه انسان‌ها

پرش همزمان همه انسان‌ها

تعداد ویدئوها: 1

در مستند «پرش همزمان همه انسان‌ها» به این سؤال پاسخ خواهیم داد که این اقدام چه تأثیری بر کره زمین خواهد داشت. جمعیت انسان‌ها بر روی کره زمین چیزی در حدود هفت میلیارد نفر است؛ حال تصور کنید که این جمعیت در یک ناحیه از زمین گرد هم آمده و یک پرش به ارتفاع تقریبی چند سانتی‌متر از سطح زمین داشته باشند. آیا زمین بر اثر این پرش ناگهانی و نیرویی که به واسطه این حرکت بر آن وارد می‌شود دچار تغییراتی از جمله جابجایی خواهد شد؟ اگر از ناچیز بودن جرم این جمعیت از انسان‌ها در برابر جرم زمین چشم پوشی کنیم، نیرویی که به زمین در اثر این اقدام وارد می‌شود غیرقابل انکار خواهد بود. با محاسبات فیزیکی اثبات شده است که اگر همه انسان‌ها در یک لحظه و به اندازه سه سانتی‌متر از سطح زمین بپرند، زمین را اندکی از خود دور خواهند کرد و این مقدار اندک به اندازه یک صدم عرض یک اتم هیدروژن است. همچنین از آنجایی که در نهایت پس از این پرش، افراد به همان جایی که بودند باز می‌گردند، زمین نیز به جای خود بازگشته و در نتیجه مکان زمین در فضا تغییری نخواهد کرد. در ادامه برای درک بهتر این رویداد و تأثیرات احتمالی آن بر کره زمین، شما را به تماشای مستند پیش‌روی دعوت می‌کنیم.

دنیای شگفت‌انگیز نانو

دنیای شگفت‌انگیز نانو

تعداد ویدئوها: 4

با مستند «دنیای شگفت انگیز نانو» همراه شما عزیزان هستیم. آیا تاکنون کلمه نانو به گوشتان خورده است؟ آیا از کاربردها و ویژگی‌های آن اطلاع دارید؟ فناوری نانو یا نانوتکنولوژی رشته‌ای از دانش کاربردی و فناوری است که به بررسی و مطالعه مواد در ابعاد کم‌تر از یک میکرومتر می‌پردازد. هر نانومتر را می‌توان معادل یک میلیاردم متر یا تقریبا یک هشتاد هزارم قطر موی انسان در نظر گرفت. امروزه دانشمندان با پیشرفت علم و مطالعه خواص و ویژگی‌های مواد توانسته‌اند با استفاده از این مقیاس دستاوردهای نوینی در زمینه پزشکی و مهندسی به دست آورند. آنها در تلاشند دستگاه‌ها و ابزارهایی بسازند که از قابلیت‌های بسیار شگفت‌انگیزی برخوردار باشد و با استفاده از آن موجب تحولی عظیم در زندگی بشریت شوند. متخصصان نانو می‌کوشند با کار بر روی چگونگی حرکت اتم‌ها و نوع قرار گرفتن آنها در کنار یکدیگر به ترکیبات مقاوم‌تری از مواد دست یابند و کیفیت مواد تولیدی را بهبود ببخشند. همچنین به ‌کارگیری فناوری نانو در تولید محصولات این امکان را فراهم می‌نماید که محصولاتی با ویژگی‌های جدید تولید گردد. در مستند پیش‌روی اطلاعات کاملی در زمینه فناوری نانو و ویژگی‌های آن بیان شده است که در ادامه توجه شما را به تماشای آن جلب می‌کنیم.

عجیب‌ترین مواد

عجیب‌ترین مواد

تعداد ویدئوها: 8

در تماشای مستند «عجیب‎ترین مواد» ما را همراهی نمایید تا با ذرات زیراتمی و انرژی‎های حاصل از آنها آشنا شوید. اتم‎ها به طور کلی از ذراتی به نام الکترون، پروتون و نوترون تشکیل شده‌اند‎ و پروتون‎ها و نوترون‎ها نیز هسته اتم را تشکیل می‎دهند. امروزه دانشمندان به این نتیجه رسیده‎اند که پروتون و نوترون خود از ذرات بنیادی به نام کوارک پدید می‎آیند. کوارک از اجزای اصلی و تشکیل دهنده ماده است که به شش نوع مختلف بالا، پایین، افسون، شگفت، سر و ته تقسیم می‎شود. در حقیقت برای نخستین بار مدل کوارک در سال 1964 توسط ماری گل-من ""Murray Gell-Mann""، فیزیکدان آمریکایی مطرح شد و بعدها به تدریج انواع مختلف آن کشف گردید. تحقیقات گوناگون بر روی این ذرات نشان داد که انرژی فوق‌العاده زیادی می‎تواند از کوارک‎ها خارج شود. به همین دلیل دانشمندان سعی کردند که از این ذرات برای دستیابی به منبع و انرژی نامحدود استفاده کنند. یکی از موارد مختلف این تلاش‎ها به سازمان تحقیقات هسته‎ای اروپا باز می‎گردد که دستگاه‎های شتاب دهنده و برخورد دهنده‌های هادرونی بسیار بزرگی برای آزاد سازی این انرژی به کار گرفته شد. اما در مقابل دانشمندانی نظیر دکتر والتر واگنر معتقدند که این آزادسازی انرژی ممکن است منجر به ایجاد سیاه چاله‎ و نابودی کره زمین شود. از این رو کشمکش‎های متعددی در بین این دو گروه در جریان بوده که بحث‎ها و مشاجره‌های فراوانی را در پی داشته است. به طور کلی انجام تحقیقات و آزمایشات بیشتر در خصوص ذرات کوارک می‎تواند حیات موجودات جهان را به خطر بیاندازد و باعث از بین رفتن آنها گردد. بنابراین آیا به نظر شما ادامه دادن چنین اقداماتی برای کسب انرژی و تسلیحات بیشتر با وجود خطرات و ریسک بالای آن می‎تواند یک امر ضروری باشد؟ در ادامه به منظور درک بیشتر این اقدامات و آزمایش‌ها توجه شما را به تماشای مستند پیش‌روی جلب می‌نماییم.

علم مواد

علم مواد

تعداد ویدئوها: 2

در مستند «علم مواد» به بررسی علم شیمی و کاربردهای آن می‎پردازیم. شیمی، علم مطالعه ساختار مواد و خواص آنهاست و از جمله علوم بنیادی محسوب می‎شود. دانشمندان این حوزه، واکنش‎های فیزیکی و شیمیایی مواد و همچنین برهمکنش آنها را در سطح مولکول، اتم و زیراتم بررسی می‎نمایند. از معروف‎ترین ذرات زیراتمی می‎توان از نوترون‎‎ها، پروتون‎ها و الکترون‎ها نام برد که ذرات تشکیل دهنده اتم به حساب می‌آیند. الکترون‎ها بار منفی دارند و در اتم به دور هسته می‎چرخند. هسته اتم‎ها نیز شامل پروتون‎ها و نوترون‎ها بوده و به دلیل وجود پروتون‎ها از بار مثبت برخوردار می‌باشند. در هنگام انجام واکنش‎های شیمیایی، هسته اتم بدون تغییر باقی می‎ماند؛ در عوض این الکترون‎ها هستند که از اتمی به اتم دیگر منتقل می‎شوند. در حقیقت هسته اتم تعریف کننده نوع عنصر است که با توجه به عدد اتمی و عدد جرمی مربوط به اتم‎ها تعیین می‎شود و الکترون‎ها خواص شیمیایی اتم‎ها را مشخص می‎کنند. به تعداد پروتون‎های یک اتم، عدد اتمی و به مجموع تعداد پروتون‎ها و نوترون‎ها عدد جرمی می‎گویند. همچنین در طبیعت، اتم‎هایی از یک عنصر وجود دارند که دارای عدد اتمی یکسان و عدد جرمی متفاوت می‌باشند. این اتم‎ها ایزوتوپ نامیده می‌شوند. اینها تنها گوشه‎ای از علم شیمی و مباحث مربوط به آن هستند که مورد مطالعه دانشمندان قرار گرفته‌اند. در واقع شاخه‎های علم شیمی بسیار گسترده‌تر بوده و حتی در علوم دیگری نظیر زیست شناسی و پزشکی کاربرد دارد. پس ما را در تماشای این مستند جذاب همراهی بفرمایید تا با مطالبی آموزنده در رابطه با علم شیمی بیشتر آشنا شوید.

عنصر ششم

عنصر ششم

تعداد ویدئوها: 2

"در مستند «عنصر ششم» با ما همراه شوید. یکی از فراوان‌ترین و در عین حال پراهمیت‌ترین عنصر در جدول تناوبی کربن است. کربن در واقع یک عنصر شیمیایی چهارظرفیتی با عدد اتمی 6 بوده و با نماد C نشان داده می‌شود. به طور کلی این عنصر تمایل زیادی به ایجاد پیوند با اتم‌های کوچک دیگر را دارد و با اندازه بسیار کوچک خود می‌تواند پیوندهای متعددی را به وجود آورد. همین خصوصیت موجب شکل گیری میلیون‌ها ترکیبات کربنی شده است. این عنصر با توجه با لایه ظرفیت خود قادر است اشکال گوناکونی از دگرشکل‌ها را تولید کند. از جمله دگرشکل‌های کربن می‌توان به الماس، گرافیت، گرافن و فولرن اشاره کرد. الماس و گرافیت از ویژگی‌های متفاوتی برخوردار می‌باشند. در واقع الماس بسیار شفاف بوده و جنس سختی دارد، در حالی که گرافیت سیاه و بسیار نرم است. عمده‌ترین کاربرد کربن، استفاده از فرم هیدروکربن‌هاست که اجزای تشکیل دهنده نفت خام و گاز طبیعی محسوب می‌شوند. از سایر کاربردهای این عنصر نیز می‌توان از تولید پلاستیک، مغز مداد و زغال چوب نام برد. تا به اینجا به بررسی عنصر کربن و ویژگی‌های آن پرداخته شد. در ادامه نیز علاوه بر این موضوع مفاهیم دیگری نظیر پیوندهای کووالانسی، اوربیتال‌های الکترونی، قاعده هشت‌تایی و... مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پس به منظور آشنایی بیشتر با این مباحث شما را به تماشای ویدیوهای این مستند دعوت می‌نماییم.

گردترین شیء جهان

گردترین شیء جهان

تعداد ویدئوها: 2

در مستند «گردترین شیء جهان» به بررسی واحد اندازه گیری کیلوگرم و نحوه محاسبه آن می‎پردازیم. کیلوگرم یکی از واحدهای اندازه‌گیری در سیستم متریک بوده و مرجع اندازه‌گیری آن یک جسم فیزیکی می‌باشد. تاریخچه پیدایش کیلوگرم به سال‎های انقلاب فرانسه و عصر روشنگری این کشور باز می‎گردد؛ جایی که کمیته‎ای از دانشمندان از جمله آنتوان لاووازیه نمونه‎ای به نام Grave را به عنوان معیاری برای واحد کیلوگرم در نظر گرفتند. پس از آن در سال 1899، نمونه‎ای بین‌المللی از پلاتین-ایریدیم به صورت استوانه‎ای شکل ساخته شد و به عنوان معیار جدید واحد کیلوگرم معرفی گشت. این استوانه از 90 درصد پلاتین و 10 درصد ایریدیم تشکیل می‌شد. سپس برای امکان اندازه‌گیری صحیح، وزنه‎های مشابهی با توجه به نمونه اولیه ساخته شدند و به نقاط مختلف جهان ارسال گشتند. اما با گذشت سال‎ها و اندازه‌گیری مجدد تمام نمونه‎ها مشخص شد که تغییر جرم محسوسی در وزنه‎ها به وجود آمده است که یک مشکل اساسی به حساب می‌آمد. از همین رو دانشمندان برای حل این مشکل از ماده‎ای به نام سیلیکون استفاده کردند و به دلیل راحتی اندازه‌گیری قطر و مساحت کره، جسم سیلیکونی را به گردترین حالت ممکن درآوردند. به این ترتیب دانشمندان با تعیین حجم کره توانستند تعداد اتم‎های سیلیکون کره را محاسبه و در نتیجه تعریفی برای کیلوگرم معرفی کنند که وابسته به جسمی فیزیکی نیست؛ بلکه با توجه به یک مفهوم تعریف می‎شود. در ادامه اگر علاقه‌مند به فراگیری و مشاهده چگونگی روند کار دانشمندان برای تعریف جدید واحد کیلوگرم و تهیه گردترین شیء جهان هستید ما را در تماشای این مستند جذاب همراهی نمایید.

مشکلات شهرهای بزرگ دنیا

مشکلات شهرهای بزرگ دنیا

تعداد ویدئوها: 11

در مستند «مشکلات شهرهای بزرگ دنیا» با ما همراه شوید. یکی از پدیده‌هایی که امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا شاهد آن هستیم پدیده افزایش جمعیت است. این پدیده در نوع خود بسیار حائز اهمیت بوده و پیامدهای مثبت و منفی را به دنبال دارد. افزایش جمعیت از یک طرف می‌تواند عامل مؤثری بر رشد اقتصادی برخی کشورها باشد و با عرضه بیشتر نیروی کار متخصص منجر به افزایش رونق تجاری و اقتصادی کل کشور شود. از سوی دیگر این پدیده می‌تواند مشکلاتی را در حمل و نقل جاده‌ای ایجاد نماید. مدت زیادی است که شهرهای بزرگ دنیا در پی ایجاد راه‌هایی زیرزمینی به منظور تسهیل عبور و مرور و صرفه جویی در زمان هستند و بیش از پیش برای تجهیز نمودن آنها تلاش می‌نمایند. از جمله این راه‌های زیرزمینی، متروی نیویورک سیتی است که به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین متروهای جهان شناخته می‌شود. این مترو که تاریخ افتتاح آن به سال 1904 باز می‌گردد، جزء معدود قطارهای شهری در دنیاست که به صورت 24 ساعته و در تمام روز سال به مسافران خدمات ارائه می‌دهد. با توجه به اهمیت وجود این مترو، در مستند پیش‌روی بر آن شدیم تا شما را با مراحل ساخت، بهره برداری و تکنولوژی‌های به کار گرفته شده برای ایجاد این پروژه عظیم آشنا نماییم. امیدواریم که از تماشای آن نهایت بهره را ببرید.

نوترینو، اندازه گیری غیرمنتظره ها

نوترینو، اندازه گیری غیرمنتظره ها

تعداد ویدئوها: 5

در مستند «نوترینو، اندازه گیری غیرمنتظره‌ها» به معرفی ذره نوترینو پرداخته و آزمایشات دانشمندان در مورد این ذره را مورد بررسی قرار می‌دهیم. نوترینو ذره‎ای بنیادی است که از واپاشی بتا در واکنش‎های هسته‎ای نظیر واکنش‎های سطح خورشید ساطع می‎شود. این ذره دارای بار الکتریکی نیست و با سرعتی تقریبا برابر با سرعت نور حرکت می‎کند. نوترینوها پس از فوتون‎ها بیشترین ذرات موجود در دنیا هستند و برخلاف فوتون‎ها از اجسام عبور می‎کنند. ذره نوترینو جرمی بسیار ناچیز دارد و به سه نوع الکترون نوترینو، میون نوترینو و تاو نوترینو تقسیم می‎گردد. در اصطلاح به هر یک از این گونه‎ها یک طعم گفته می‎شود. دانشمندان معتقدند که با انجام تحقیقات بر روی این ذرات و شناسایی بیشتر آنها می‎توان به ماهیت جهان هستی و چگونگی پیدایش حیات پی برد. از همین رو آنان آزمایشگاه‎های مختلفی را برای انجام آزمایش‎هایی خاص و در شرایطی ویژه طراحی کردند تا به نتایج مطلوبی در زمینه ذرات نوترینو دست یابند. از جمله این موارد می‎توان به ساخت آزمایشگاه Homestake Experiment در شهر لید واقع در ایالت داکوتای جنوبی آمریکا اشاره کرد که توسط دو دانشمند به نام‎های ریموند دیویس جونیور و جان نوریس باکال در دهه 1960 طرح ریزی شد. آزمایشات صورت گرفته توسط این دو دانشمند، نخستین نمونه تحقیقاتی موفق در خصوص ذرات نوترینو به حساب می‌آمد و مبنای آزمایش‌های بعدی قرار گرفت. از دیگر نمونه‎های موفق تحقیقاتی نیز می‎توان از رصدخانه ردیاب نوترینو IceCube نام برد که موفقیت‎های چشمگیری را به همراه داشته است. امروزه نیز تحقیقات در رابطه با نوترینوها و خصوصیات آنها ادامه دارد و دانشمندان در پی کشفیات جدیدی هستند. حال اگر علاقه‌مند به شناخت بیشتر این ذره عجیب هستید همراه با ما به تماشای ویدیوهای این مجموعه بنشینید.

دنیای آتش بازی

دنیای آتش بازی

تعداد ویدئوها: 11

با مستند «دنیای آتش بازی» همراه شما عزیزان هستیم. آتش بازی ترکیبی از نمایش نور و صداست که با استفاده از ابزارهایی همچون فشفشه‌ و منور انجام شده و به جشن‌ها و فستیوال‌ها هیجان ویژه‌ای می‌بخشد. ابزارهای آتش بازی از باروت که نوعی ماده منفجره ضعیف به شمار می‌رود تشکیل شده است و قدمت آن به سال‌های پیش از میلاد مسیح باز می‌گردد. چینی‌ها نخستین مردمانی بودند که به ترکیبی از این مواد که ترقه نامیده می‌شد دست پیدا کردند و آن را در مراسم‌های مختلف خود به کار گرفتند. در گذشته مواد و لوازم آتش بازی و نورافشانی به شکل امروزی در دسترس نبود و تنها از ترکیبات و رنگ‌های محدودی استفاده می‌شد. رفته رفته علاقه‌مندان و جمعی از شیمی‌دانان با کسب تجربه و انجام آزمایشات فراوان به ترکیبات جدید و رنگ‌هایی خیره کننده دست یافتند که موجب افزایش روزافزون این مواد آتش‌زا شد. امروزه ما به صورت گسترده‌تری شاهد استفاده از مواد آتش بازی با رنگ‌ها و جلوه‌های خیره کننده هستیم که بخش اعظم آن توسط نرم افزارهای کامپیوتری هدایت می‌شود. نکته حائز اهمیت این است که بهره‌مندی از تکنولوژی موجب کاهش خطرات ناشی از کار با مواد آتش‌زا و همچنین افزایش هماهنگی و خلق نمایش‌های خارق‌العاده‌ای از نور و صدا شده است. حال ما تصمیم داریم شما علاقه‌مندان را به تماشای مستندی از این مبحث دعوت نماییم تا اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید. پس با ما همراه شوید.

تکنولوژی طبیعت- جادوی حرکت

تکنولوژی طبیعت- جادوی حرکت

تعداد ویدئوها: 23

در مستند جذاب «تکنولوژی طبیعت- جادوی حرکت» با برخی از اکتشافات دانشمندان در طول تاریخ آشنا می‎شوید. از زمان پیدایش هستی تاکنون موجودات کره زمین به طور پیوسته در حال تکامل بوده‌ و برای حفظ بقای خود جنگیده‎اند. از طرفی انسان‎ها نیز با مشاهده سبک زندگی جانداران مختلف کوشیده‎اند تا فناوری‎های جدیدی را خلق کرده و در زندگی خود از آنها بهره ببرند. از جمله مهم‎ترین موارد الهام گرفته شده از طبیعت، پرواز کردن است. ایده پرواز در آسمان برای نخستین بار توسط لئوناردو داوینچی در قرن پانزدهم میلادی مطرح شد و طرح‎ها و مطالعات وی زمینه ساز تحقیقات بعدی دانشمندان قرار گرفت. در نهایت پس از تلاش‌های فراوان و پس از گذشت حدود پنج قرن، برادران رایت با بررسی حرکات و پرواز پرندگان مختلف موفق به ساخت هواپیما شدند و آن را با موفقیت به پرواز درآوردند. الهامات دیگری نیز از طبیعت و حیات وحش جانوران گرفته شده است که با توجه به حرکت موجودات مختلف، امروزه در زمینه‎های بسیاری نظیر خودروسازی و ساخت ربات‎ها به کار گرفته می‎شود. همچنین از اکتشافات بسیار جالب توجه انسان‎ها در طبیعت می‎توان به کشف فسیل‎های بازمانده از دایناسورها و موجودات ماقبل تاریخ اشاره کرد که مطالعات بر روی آنها به یافتن پاسخ سؤالات مربوط به هستی کمک می‎کند. این که حیات در کره زمین چگونه شکل گرفت؟ دلیل انقراض دایناسورها چه بود؟ زندگی و تکامل انسان‎ها بر روی کره زمین چگونه به وجود آمد؟ پاسخ به چنین سؤالاتی باعث شناخت بیشتر ما از جهان هستی می‎شود و می‎تواند در حفظ حیات و ادامه زندگی مرفه‎تر انسان‎ها مؤثر باشد. پس اگر علاقه‌مند به مشاهده چنین اکتشافاتی هستید ما را در تماشای این مستند همراهی نمایید.

تکنولوژی طبیعت- جهان مواد

تکنولوژی طبیعت- جهان مواد

تعداد ویدئوها: 11

در مستند «تکنولوژی طبیعت - جهان مواد» با ما همراه باشید. طبیعت منبع اصلی و مهمی برای ساخت مواد و ابزارهای گوناگون بوده و تمامی وسایلی که ما امروزه با آنها سر و کار داریم از آن نشأت می‌گیرد. در طول تاریخ انسان‌ها توانسته‌اند با بررسی و شناخت ماهیت طبیعت به روند زندگی خود تکامل بخشیده و نیازهای خود را برآورده سازند. در واقع مطالعه و بررسی روش زندگی سایر موجودات تأثیر قابل توجهی در این سیر تکاملی داشته و موجب افزایش روزافزون وسایل و ابزارهای گوناگون شده است. آنچه در طبیعت و ذات موجودات وجود دارد منبع کاملی از فناوری به شمار می‌رود که انسان با الگو گرفتن از آن می‌تواند موادی با ویژگی‌های خارق‌العاده ایجاد نماید. بنابراین مطالعه روش‌های زندگی و ویژگی‌های ذاتی سایر جانداران سبب می‌شود که ایده و طرحی از ساخت ابزارهای باکیفیت در ذهن دانشمندان و طراحان نقش ببندد و در نهایت موجب خلق شرایط بهتری برای زندگی و پیشرفت در علم و فناوری شود. در مستند پیش‌روی به منظور آشنایی بیشتر شما با انواع ایده‌ها و روش ساخت ابزارهای کاربردی موضوعاتی نظیر خواص بال پروانه برای ساخت انواع پارچه و لوازم آرایشی، مطالعه انواع چوب‌ها برای ساخت سازه‌های مختلف، تحلیل خاصیت ضدآبی در انواع گیاهان برای تولید پارچه‌های نانو و ... را مورد بررسی قرار می‌دهیم. امیدواریم تماشای آن برای شما عزیزان مفید واقع گردد.

تکنولوژی طبیعت- نیروی حیات

تکنولوژی طبیعت- نیروی حیات

تعداد ویدئوها: 13

در مستند «تکنولوژی طبیعت - نیروی حیات» با ما همراه باشید. همان طور که می‌دانید در طول تاریخ انسان‌ها به دنبال درک هرچه بهتر رفتار طبیعت به منظور کشف روش‌های جدید زندگی بوده‌اند. آنها به این حقیقت پی بردند که طبیعت منبع اصلی و بزرگی برای تأمین نیازهایشان است و می‌تواند راهگشای مشکلات بزرگ بشری باشد. بر همین اساس آنان همیشه در تلاش بودند تا از الگوهای طبیعی برای ساخت انواع فناوری‌ها بهره ببرند. طبیعت از توانایی خارق‌العاده‌ای برخوردار است و می‌تواند ما را با جهان جدیدی از مواد آشنا نماید. موادی که راه و روش زندگی انسان‌ها را تغییر می‌دهند. هزاران گونه گیاهی و جانوری روی کره زمین وجود دارد که یافتن رازهای نهفته در زندگی آنها موجب تحول حیات بشر و از بین رفتن محدودیت‌ها می‌شود. این تنوع زیستی یکی از مهم‌ترین منابع برای انسان به شمار می‌رود که بخش اعظم آن از اتفاقات و تکامل طبیعت در گذشته پدید آمده‌ است. ما انسان‌ها از این تکامل طبیعی بهره فراوانی می‌بریم و گاهی نیز با نقض قوانین طبیعت موجب آسیب دیدن و نابودی بزرگ‌ترین منبع تحقیقات هستی می‌شویم. به طور کلی علوم زیستی، دانشی به نفع بشریت است و سبب انطباق بیشتر ما انسان‌ها با طبیعت می‌شود. در مستند پیش‌روی نمونه‌هایی از فناوری‌های الهام گرفته شده از طبیعت و زندگی حشرات را برای شما عزیزان جمع‌آوری کرده‌ایم تا بیش از پیش با روش‌های الگوبرداری از منابع طبیعی آشنا شوید. در ادامه توجه شما را به تماشای آن جلب می‌نماییم.

--> --> -->
--> -->
--> --> -->