دسته بندی ها:

دسته بندی ها

173روز در سفر

173روز در سفر

تعداد ویدئوها: 15

از شما علاقه‌مندان به طبیعت دعوت می‌کنیم در تماشای دوره مستند ویدئویی «173 روز در سفر» با ما همراه باشید. ‌ این سفر با پای پیاده، حول محور خط الراس پاسیفیک "Pacific ridge" صورت گرفت. خط الراس پاسیفیک، از مرز مکزیک شروع شده و تا 2500 مایل ادامه دارد و در نهایت به کانادا ختم می‌شود. در این مستند، داستان دو طبیعت‌گرد را برای شما به نمایش خواهیم گذاشت که این سفر پرفراز و نشیب را با تلاش‌هایی بی‌وقفه از صحرایی در مکزیک آغاز می‌کنند. سپری کردن اوقات در طبیعت سختی‌ها و البته لذت‌های خاص خودش را دارد. خواهیم دید که گرسنگی می‌تواند چه تاثیری بر انسان‌ها بگذارد و خشکی و متفاوت بودن شرایط آب و هوایی، تا چه حد چالش برانگیز است. اما این انسان‌ها از همسفر بودن با هم لذت می‌برند، به تجربه‌های تازه دست می‌یابند، با حیوانات خطرناک و عجیب روبرو شده و زندگی متفاوتی را لمس می‌کنند. آنها حس آزادی را در میان کوه‌ها و کویرها به دست می‌آورند و آن را با هیچ حس دیگری در دنیا عوض نمی‌کنند. سفر کردن و رفتن به شهرهای مختلف، تجربیات جالبی در خود دارد. آشنایی با آدم‌ها از هر رنگ و نژاد، با داستان‌ها و سبک‌های مختلف زندگی، چالشی است که در این مواقع ایجاد می‌گردد. درس‌های بسیاری می‌توان از طبیعت گرفت، از جمله اینکه چگونه در کنار سایر افراد زندگی کرده و با آن‌ها تعامل خوبی داشته باشیم. این دو طبیعت‌گرد در طول مسیرشان پارک ملی یوسیمیتی "Yosemite National Park"، بزرگ‌ترین آتشفشان کالیفرنیا یعنی کوه شستا "Mount Shasta" (پنجمین کوه بلند کالیفرنیا با ارتفاع تقریبی 4322 متر که در جنگل ملی ترینیتی- شستا قرار دارد) و طبیعت خشن و سرمای کانادا را مشاهده و طی می‌کنند. پارک ملی یوسیمیتی، نخستین پارک ملی و طبیعی ایالات متحده آمریکا، مملو از قله‌های بلند، آبشارها و بیش از 200 گونه گیاهی و جانوری در سال 1890 در کالیفرنیا تاسیس شد. این پارک به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. آنها در نهایت پس از گذشت نزدیک به 200 روز موفق به طی نمودن این مسیر طولانی می‌شوند. با ما در این مستند ویدئویی همراه باشید.

زندگی روی کره زمین

زندگی روی کره زمین

تعداد ویدئوها: 13

در مستند ویدیویی «زندگی روی کره زمین» به پدیده‌های مختلف کشف شده در این کره خاکی و تاثیرات آن بر روی حیات بشری می‌پردازیم و پی خواهیم برد که چگونه می‌توان از این منابع خارق‌العاده و طبیعی در جهت بهبود زندگی روزمره انسان‌ها استفاده کرد. زمین سیاره‌ای منحصر به فرد و بی‌همتا در منظومه شمسی است که تاریخچه شکل‌گیری آن حدودا به 4600 میلیون سال پیش باز می‌گردد؛ جایی که با دارا بودن عناصر چهارگانه مهمی نظیر آب، هوا، خاک و آتش می‌تواند پیش زمینه‌های لازم برای زیستن تمامی جنبندگان را میسر ‌سازد. با گذشت زمان، کشف آتش توسط بشریت نقطه آغاز بسیاری از تحولات به شمار می‌آمد. پس از آن عصر یخبندان باعث شد که انسان‌ها در جنوبی‌ترین نقطه آفریقا دور هم جمع شوند و با پخش شدن در سراسر جهان، شیوه‌های خاصی را برای زندگی خود در پیش بگیرند. انسان‌های نخستین می‌دانستند که چگونه باید در طبیعت وحشی زندگی کنند و نیازهایشان را برآورده سازند. آنان از دل طبیعت برای خود دارو تهیه می‌کردند و با روش‌های شگفت‌آوری به شکار حیوانات می‌پرداختند. غرق شدن در پیشرفت‌های پیاپی زندگی روزمره باعث شده که عناصر شگفتی ساز طبیعت را فراموش کنیم؛ تحول اسرارآمیزی که به ما می‌آموزد چگونه این جهان را برای خود و نسل‌های بعدی حفظ نماییم. زندگی در عصر جدید با مصرف رژیم‌های غذایی نامناسب و استفاده از مواد افزودنی خوراکی، سلامتی بسیاری از انسان‌ها را به خطر انداخته است. کاهش مواد شیمیایی موجود در زمین قطعا برای این سیاره و بدن انسان‌ها مفید است، در نتیجه استفاده از خوراکی‌های ارگانیک (طبیعی) و دوری از مصرف مواد شیمیایی باید سرلوحه زندگی همه افراد قرار گیرد. علاوه بر این بشر در مراقبت از محیط زیست و سالم نگه داشتن آن نیز نقش بسیار مهمی دارد. استفاده از فناوری‌های پیشرفته بدون آسیب‌رسانی به طبیعت از جمله عواملی است که توسط خود انسان‌ها انجام می‌گیرد و رعایت آن گام بزرگی را در جهت حفظ محیط زیست و تداوم حیات انسانی بر می‌دارد. در ادامه توجه شما را به تماشای ویدئوهای این مستند جذاب جلب می‌کنیم.

راه ساده زندگی

راه ساده زندگی

تعداد ویدئوها: 6

در مستند ویدئویی «راه ساده زندگی»، قصد داریم شما را با روش‌های ساده‌تر زندگی در طبیعت آشنا کنیم. زندگی صنعتی، همواره با رشد نامحدود اقتصادی، فناوری‌های پیشرفته و افزایش تولید و مصرف محصولات همراه بوده است و این سبک زندگی به شکست ما و سیاره زمین می‌انجامد. شاید بسیاری از ما انسان‌ها به این سبک زندگی خو گرفته و نتوانیم داشتن زندگی به دور از محیط‌های شهری و صنعتی را تصور کنیم اما تنها راه چاره، برقراری ارتباطی عمیق با طبیعت است. استفاده از منابع بازیافتی یکی از راه‌های آشتی با طبیعت و حفظ حیات کره خاکی زمین به حساب می‌آید. امروزه بیشتر مردم می‌دانند که باید سوخت‌های فسیلی را کنار گذاشت و از انرژی‌های تجدیدپذیر همچون انرژی آبی، بادی، خورشیدی، دریایی و... استفاده کرد اما توجه داشته باشید که لازمه این کار آن است که یاد بگیریم انرژی کمتری مصرف کنیم. بسیاری از مردم علاقه‌مند هستند که از مواد بازیافتی (شیشه، فلز، کاغذ، پلاستیک و ...) به بهترین نحو ممکن استفاه کنند و از این طریق علاوه بر کمک به کاهش هزینه‌ها در حفظ محیط زیست خود نیز نقش داشته باشند. در این مستند شما نحوه زندگی در طبیعت را مشاهده خواهید کرد. اگر قصد داشته باشید که به دور از فضای شهری و در یک محیط بکر روزگار خود را بگذرانید باید با شیوه‌های زندگی در طبیعت آشنا شوید. روی آوردن به کشاورزی ارگانیک در چنین محیط‌هایی علاوه بر بهبود کیفیت زمین‌ها در بلند مدت، تولید زباله را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. در بخش دیگری از این مستند شما ساخت یک خانه با مواد بازیافتی و کمترین هزینه را مشاهده خواهید کرد. کسانی که به دل طبیعت رفته و با آن خو گرفته‌اند بی‌شک بر این نکته تاکید دارند که حضور در چنین محیط‌هایی و به دنبال آن ارتباط انسان با طبیعت، بر نگرش و همینطور میزان رضایت وی از زندگی تاثیر مستقیم و بالایی دارد. در ادامه از شما عزیزان دعوت می‌کنیم برای مشاهده راه‌های داشتن یک زندگی ساده، در تماشای این مستند جذاب با ما همراه باشید.

کمپین ضد سوخت های فسیلی

کمپین ضد سوخت های فسیلی

تعداد ویدئوها: 5

در مستند ویدیویی «کمپین ضد سوخت‌های فسیلی» با ما همراه باشید. سوخت‌های فسیلی "Fossil Fuel"، بقایای گیاهان و حیوانات ما قبل تاریخ بوده که اکنون به زنجیره‌های هیدروکربنی جامد یا مایع کاهش یافته است. سوخت‌های فسیلی علاوه بر سرعت احتراق بسیار بالا، انرژی زیادی را آزاد می‌کنند. سوخت‌‌‌های فسیلی به طور کلی به سه دسته؛ زغال سنگ، نفت خام و گاز طبیعی تقسیم می‌گردند. دوره‌ای که این سوخت‌ها شروع به شکل‌گیری کردند را دوره کربنی فروس "Carboniferous" (ذغال‌خیز) می‌گویند که بخشی از دوران پالئوزوییک "Paleozoic" به حساب می‌آید. نور خورشید از جو عبور می‌کند و با رسیدن به سطح زمین جذب می‌شود و سپس به صورت انرژی گرمایی به فضا باز می‌گردد، برخی از گازها در جو، این گرما را جذب کرده و نزدیک‌ترین لایه جو به زمین و سطح زمین را گرم می‌کنند. مهم‎‌‌ترین عامل انتشار این گازها، سوخت‌های فسیلی هستند. در اثر سوزاندن زغال سنگ و پالایش نفت خام برای تولید فرآورده‌های نفتی، عناصری مانند گوگرد و نیتروژن در هوا آزاد می‌شوند و موجب تغییرات مخاطره‌آمیز آب و هوایی می‌شوند. سوخت‌های فسیلی نیروی هدایت‌گر پیشرفت فناوری هستند و نیاز روز افزون ما به انرژی را در همه‌ این سال‌ها برآورده کرده است. از مزایا و معایت سوخت‌های فسیلی نسبت به منابع انرژی دیگر به ترتیب می‌توان به بالا بودن انرژی گرمایی، بهره‌برداری آسان به کمک تجهیزات پیشرفته، حمل و نقل آسان، سوراخ شدن لایه اوزون، گرمایش جهانی، ایجاد باران‌های اسیدی، در خطر بودن تعادل زیست محیطی و ... اشاره کرد. تخلیه‌ منابع سوخت‌های فسیلی و اثرات فاجعه‌بار مصرف بیش از حد آن‌ها بشریت را مجبور کرده که به دنبال جایگزینی منابع بهتر باشند. بد نیست نظر مدیران مشهور مالی را در مورد سرمایه‌گذاری در صنعت سوخت‌های فسیلی بدانیم. آنها نیز معتقدند سرمایه گذاری در این صنایع باید کاهش یابد چرا که امروزه دیگر مردم متوجه شده‌اند، مسئله تنها منبع محدود سوخت‌های فسیلی نیست بلکه منبع کمیاب اصلی، اتمسفر زمین برای جذب گازهای منتشر شده است. می‌توان از جمله روش‌های جایگزین برای سوخت‌ها فسیلی، هوای فشرده، انرژی خورشیدی، انرژی باد، بیودیزل، نیروی الکتریکی، خودروهای هیبریدی، هیدروژن، سوخت الکل، سوخت روغن گیاهی و ... را نام برد. باید بدانیم که بدون تلاش برای کنترل انتشار کربن، میانگین دمای زمین تا پایان قرن حاضر حداقل 4 درجه سانتی‌گراد افزایش پیدا خواهد کرد. در این بین یکی از کمپین‌های محیط زیستی به نام بی‌بهره سازی، تلاش می کنند که جلوی سرمایه‌گذاری در شرکت‌های تولید کننده سوخت‌های فسیلی را بگیرند. هدف اصلی این کمپین متقاعد سازی شرکت سرمایه‌گذاری ABP نسبت به عدم سرمایه‌گذاری درحوزه‌های نفت، گاز و زغال سنگ است. شما عزیزان را به تماشای ویدیوهای این مستند زیبا دعوت می‌کنیم.

محیط زیست و نافرمانی های مدنی

محیط زیست و نافرمانی های مدنی

تعداد ویدئوها: 4

در مستند ویدئویی «محیط زیست و نافرمانی‌های مدنی» با ما هم راه باشید تا با بحران‌های زیست محیطی بیشتر آشنا شوید. داشتن محيطي سالم و بی ‌خطر برای زندگي از جمله نخستين مولفه‌های بقای نسل بشر به حساب می‌آید. اما آیا پاسخ به این سوال که محیط زندگی انسان‌ها در دهه‌های اخیر از سلامت کافی برای حفظ حیات بشر برخوردار بوده مثبت است؟ بی‌شک در پاسخ به این سوال با حجم بالایی از نقض قوانین زیست محیطی که کره زمین را به سمت یک نابودی تدریجی می‌کشاند مواجه خواهیم شد. عوامل مختلفی در نابودی زمین موثرند که از این میان می‌توان به گرمایش جهانی، استفاده بیش از حد از منابع طبیعی، تخریب محیط زیست و ... اشاره کرد. در تمام این موارد نقش انسان در نابودی این کره خاکی به شدت پررنگ است و نجات آن نیز تا حد زیادی در دستان بشر قرار دارد. گرمایش جهانی "Global Warming" یا گرم شدن زمین، پدیده‌ای که به نظر می‌رسد از فعالیت‌های صنعتی جهان نشات می‌گیرد، افزایش دمای سطح زمین و اقیانوس‌ها را در پی داشته و طی 100 سال گذشته دمای کره زمین به میزان تقریبی 0,8 درجه افزایش یافته است. بهره‌برداری بیش از حد از منابع طبیعی زمین از جمله نفت، گاز، خاک، زغال سنگ و ... بر تخریب سیاره زمین تاثیر بسزایی دارد. ماسه‌های قیردار، منابع نفت نامرسومی هستند که یا به صورت ماسه‌های آزاد و یا به صورت سنگ‌های سفت ‌شده‌ای از مخلوط ماسه، گل‌ رس، آب و قیر به دست می‌آید. بزرگ‌ترین منابع ماسه‌های نفتی جهان در کانادا و در ایالت آلبرتای این کشور موجود است. به دنبال بروز شفاف‌تر تهدیدات، جنبش‌های زیست محیطی با هدف حفظ کره زمین تشکیل شدند. کتاب بهار خاموش "Silent Spring" نوشته راشل لوئیز کارسون "Rachel Louise Carson" زیست‌شناس آمریکایی در سپتامبر 1962 در ایالات متحده آمریکا منتشر شد و به راه‌اندازی جنبش‌های محیط زیستی در سراسر جهان کمک کرد. راشل 27 می 1907 در ایالت پنسیلوانیای آمریکا به دنیا آمد. با نشر کتاب وی، دانش جهان نسبت به سموم دفع آفات و آلودگی محیط زیست افزایش یافت. برای درک بهتر بحران‌های زیست محیطی و عوامل نابودی تدریجی کره زمین، در تماشای این مستند ویدئویی با ما همراه باشید.

تولید انرژی‌های تجدیدپذیر

تولید انرژی‌های تجدیدپذیر

تعداد ویدئوها: 4

در مستند ویدیویی «تولید انرژی‌های تجدیدپذیر» به بررسی این منابع عظیم و نحوه بکارگیری آن برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست می‌پردازیم. انرژی تجدیدپذیر، یکی از انواع انرژی‌های موجود در طبیعت است که برخلاف منابع تجدیدناپذیری‌ همچون نفت و گاز، در یک بازه زمانی کوتاه مجددا توسط طبیعت به وجود می‌آیند و تولید می‌گردند. این منابع تحت تاثیر اقتصاد صنعتی قرار دارند و هرچه بیشتر تولید شوند هزینه استفاده از آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. کمبود ذخایر انرژی‌های تجدیدناپذیر و زمان بسیار طولانی برای شکل‌گیری آن، باعث شد که بشریت به سمت استفاده از انرژی‌های برگشت‌پذیر و بی‌پایان برود. انسان از گذشته تا کنون با بکارگیری انرژی‌های موجود در طبیعت، همیشه به دنبال راهی برای کاهش هزینه و افزایش سرعت در انجام فعالیت‌های خود بود. با گذشت زمان، وابستگی انسان به سوخت‌های فسیلی به تدریج افزایش یافت و با توسعه علم و فناوری و گسترش ابزارهای حمل و نقل به اوج خود رسید. علی‌رغم این پیشرفت‌ها، آلودگی‌های زیست محیطی ایجاد شده ناشی از سوخت‌ مواد فسیلی و گرمایش زمین سبب چالشی بزرگ و پرخطر برای همه موجودات زنده شد. از این رو استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در سراسر دنیا گسترش پیدا کرد و برای تامین انرژی‌های ضروری بشر به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت. نخستین انرژی تجدیدپذیر به کار رفته توسط بشر انرژی خورشیدی نام دارد که از نور و گرمای آن می‌توان برای امور دینامیکی، حرارت فضایی ساختمان‌ها، خشک کردن تولیدات کشاورزی و تولید انرژی الکتریسیته بهره گرفت. انرژی‌های آبی (نیروی برق آبی)، بادی، زمین گرمایی، جزر و مد، اتمی و... از دیگر منابع تجدیدپذیر و قابل بازگشت به طبیعت به شمار می‌روند. امروزه بکارگیری از این انرژی‌های پاک در منطقه خاورمیانه افزایش چشمگیری داشته است و بی‌شک در آینده‌ای نزدیک نقش بسیار مهمی در تأمین انرژی بشر خواهند داشت. در ادامه از شما دوستان عزیز دعوت می‌کنیم در تماشای ویدیوهای این مستند جذاب و آموزنده با ما همراه باشید.

خاک رو به پایان

خاک رو به پایان

تعداد ویدئوها: 11

در دوره مستند ویدئویی «خاک رو به پایان» با ما همراه باشید. مستند ویدئویی Words From The Edge، تحول اجتناب‌ناپذیری از معضل نابرابری صنعتی به اقتصادهای معیشتی پایدار و محلی را به تصویر می‌کشد. چیزی که جوامع امروزی به عنوان بخشی از بحران‌های زیست محیطی به تصویر می‌کشد، روشی است که کشورهای صنعتی جهان در پیش گرفته‌اند. امروزه کشورهای پیشرفته با یک روند افزایشی نامطلوب در پی بدست آوردن هر چه بیشتر منابع زمین در جهت رفاه و دستیابی به حداکثری منابع در جهت رشد اقتصادی خود تاثیرات مخربی را بر برخی نقاط جهان گذاشته‌اند. انسان‌ها برای به تأخیر انداختن بحران‌های زیست محیطی به تولید فناوری روی آورده ولی در واقع همین تکنولوژی‌ها خود به نوعی در ایجاد بحران‌های زیست محیطی نقش دارند. این استراتژی اشتباه از این ایده نشأت می‌گیرد که همیشه می‌توان اقتصاد را تا بی‌نهایت رشد داد. خاک به عنوان یکی از عناصر حیاتی، اگرچه در دسترس‌ترین عنصر روی زمین به نظر می‌آید اما در برخی نقاط جهان با سیاست‌های اقتصادی نادرست کشورهای پیشرفته رو به نابودیست. بر کسی پوشیده نیست که غنی و حاصلخیز بودن خاک چه تاثیراتی بر اکوسیستم و وضعیت جوی یک منطقه خواهد داشت. حاصلخیزی خاک به طور کلی به عوامل مختلفی از جمله سلامت و کیفیت آن، میزان تولید و باروری، میزان مواد مغذی موجود و بسیاری موارد دیگر وابسته اشت. ایجاد توازنی پایدار در بهره برداری از این عنصر حیاتی در تداوم حاصلخیزی و باروری آن نقش بسزایی دارد. در اواخر دهه 60 دو پژوهشگر به نام‌های دیوید هولمگرن "David Holmgren" و بیل ملیسون "Bill Mollison" در جهت بهبود الگوی بهره‌وری از خاک به گسترش شیوه کشت پایا "Permaculture" در جزیره تاسمانی در جنوب استرالیا روی آوردند. کشاورزی پایا برخلاف روش‌های پیشین کشاورزی به همگامی با طبیعت و مشاهده عمیق و گسترده نسبت به زمین، توجه ویژه‌ای دارد. این شیوه که به طور مستقیم و یا شبیه‌سازی شده به نوعی از یافته‌های تحقیقاتی در زمینه اکوسیستم طبیعی برآمده است، ثبات و انعطاف‌پذیری این اکوسیستم‌ها را حفظ می‌کند. هدف از این نوع کشاورزی را می‌توان برآورده کردن نیازهای بشری از جمله غذا و انرژی با استاده از شیوه‌ای پایدار دانست. شما را به تماشای این مستند تامل برانگیز دعوت می‌کنیم.

بازگشت به بهشت

بازگشت به بهشت

تعداد ویدئوها: 22

در مستند ویدیویی "بازگشت به بهشت" با ما به دنیای زیبای باغبانی قدم بگذارید. زمین، سیاره‌ای خودکفا؛ با چشم اندازی از پوشش‌های فراوان گیاهی، اقلیم‌ها، رودها، دریاچه‌ها و ... جلوه‌ای از عظمت هستی را نمایان می‌سازد. در مستند بازگشت به بهشت، با پائول گوتچی "Paul Gautschi" باغبانی که از کودکی آموخته است برای تهیه موادغذایی خود بر روی زمین کار کند آشنا خواهیم شد. پائول 18 دسامبر 1963 در ایالت کالیفرنیا به دنیا آمد. وی از پنج سالگی با پدرش برای کشاورزی همراه بوده و پس از ازدواج و نقل مکان به واشنگتن، همواره زمین خود را برای کشت محصولات ارگانیک آماده می‌کند. به دنبال استفاده بیش از اندازه از کودها و آفت کش‌های شیمیایی که تهدیدی برای سلامت انسان و اکوسیستم محسوب می‌شوند، شیوه‌ای از کشاورزی به نام کشاورزی ارگانیک روی کار آمد. در این روش کشاورزان برای حفاظت از خاک و آب به عنوان دو عنصر اصلی تولید محصول، روش‌های پیشین مقابله با آفات و کوددهی را کنار گذاشته و از روش‌هایی همچون کشت دوره‌ای، کودهای حیوانی و گیاهی، مالچ، گیاخاک "Humus" و ... استفاده می‌کنند. محصولات بدست آمده از این نوع کشاورزی به محصولات ارگانیک معروف هستند که بدون دخالت هیچ گونه ماده شیمیایی تولید می‌شوند. خاک‌ از دو بخش مواد جامد آلی و معدنی (کلسیم، منیزیم، ید و ...) در کنار بخش‌های خلل و فرج تشکیل شده است که امروزه این مواد در خاک به مقدار خیلی کم یافت می‌شوند. مواد آلی خاک بر اثر فعالیت جانوران ریز و درشت همچون باکتری‌ها، قارچ‌ها، کرم‌ها و ... در خاک ایجاد می‌گردند. با گذشت زمان و کمبود این مواد در خاک، کشاورزان و باغداران به استفاده از انواع مختلف کودهای کشاورزی از جمله کودهای حیوانی و گیاهی روی آورده‌اند. یکی از بهترین کودهایی که می‌توان برای باغبانی از آن استفاده کرد، مخلوطی است که از باقیمانده گیاهان و بقایای جانوران پس از مرگشان بدست می‌آید. این کود که به آن گیاخاک نیز می‌گویند برای رشد گیاهان بسیار مفید بوده و باعث ورود آب و هوا به داخل خاک شده و برخی از مواد مورد نیاز گیاهان را به آنها می‌رساند. پائول همواره با تکیه بر تجربیات و دستاوردهای اثربخش خود در بخش کشاورزی و باغداری سنتی، مسیر موفقی را تا به امروز پشت سر گذاشته. وی پس از مهیا کردن بستر مناسبی از خاک و کود برای رشد گیاهان و قرار دادن دانه در دل خاک، سطح آن را با لایه‌ای از خرده‌های ریز و درشت چوب می‌پوشاند. او معتقد است که وجود خرده‌های چوب روی سطح خاک باعث می‌شود تا مصرف آب به میزان بالایی کاهش یابد. این خرده‌های چوب می‌توانند بهتر از هر اسفنجی عمل کنند. زمانی که حجم آب زیاد باشد آن را در سطح زمین جابه جا کرده و در شرایط کم آبی همان مقدار کم آب را داخل خود نگه می‌د‌ارد. یکی دیگر از تکنیک‌هایی که باغداران و کشاورزان از آن استفاده می کنند، قرار دادن مالچ (خاک‌پوش) بر روی خاک است. مالچ‌ها در دو نوع ارگانیک و غیر ارگانیک وجود دارند. مالچ‌های ارگانیک که به طور کلی از تراشه‌های چوب و برگ درختان بدست می‌آیند، برای محافظت از گیاهان در برابر تغییرات دمایی خاک به خصوص در زمستان و از دست دادن آب مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین مالچ‌های غیرارگانیک شامل لاستیک و پلاستیک بازیافتی، مواد آلی، سنگریزه و سایر مواد غیر طبیعی هستند. پائول شوق فراوانی در آموزش دادن شیوه‌های باغبانی به علاقه‌مندان این حرفه دارد. او با بخشندگی بالا نه تنها روش‌های اثر بخش خود در باغبانی را به سایرین آموزش می‌دهد، بلکه با رویی گشاده و آغوشی باز پذیرای میهمانانی است که به باغ وی قدم گذاشته و از محصولاتش استفاده می‌کنند. وی به کمک حرفه باغبانی توانسته است به درک عظیمی از خداوند و نظم موجود در طبیعت دست یابد. پائول یک مبلغ مذهبی است و با علاقه فراوانی که به دینش دارد همواره ارتباط موثری با خداوند داشته و شکرگزار نعمات بی‌دریغی است که خداوند در اختیار بندگانش قرار می‌دهد. امیدواریم از تماشای مستند ویدیویی کشاورزی ارگانیک نهایت لذت و استفاده را ببرید.

محصولات کشاورزی پایا

محصولات کشاورزی پایا

تعداد ویدئوها: 15

در دوره ویدیویی «محصولات کشاورزی پایا» قصد داریم معنی این نوع کشاورزی و دغدغه‌های اصلی کشاورزان برای انجام این طرح را نشان دهیم. امروزه در سراسر جهان شاهد تغییرات غیرعادی آب و هوایی هستیم. این موضوع دلیل اصلی ساخت این دوره به شمار می‌رود. مردم در قاره‌های مختلف ازجمله آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، اروپا و آسیا در حال تجربه شرایط جوی غیرعادی هستند. اکنون زمان تغییراتی است که کشاورزی پایا برای ما به ارمغان آورده است. کشاورزی پایا نام طرحی است که به دلیل نامناسب بودن خاک زمین‌های کشاورزی و تغییرات نیازهای بشر شکل‌گرفته است. کشاورزی پایا یعنی تجمع عناصر، چگونگی همکاری و ارتباط آن‌ها با یکدیگر است. افراد مختلفی به طرح کشاورزی پایا می‌پیوندند که دغدغه اصلی آن‌ها نگهداری و پایداری محصولات است. چالش اصلی کشاورزی پایا این است که به دنیا ثابت کند شیوه‌ای پرسود و معتبر در کشاورزی است. در این ویدیوها شیوه تولید خاک، کود، چگونگی تهیه عناصر موردنیاز آن‌ها و تولید آب گرم از کود برایتان شرح داده‌شده است. زندگی ساده به معنای دور شدن از راحتی نیست. خانواده‌هایی که به این طرح می‌پیوندند محل زندگی و پروژه و تشکیلات اقتصادی آن‌ها توسط کارشناسان بررسی می‌شود. کارشناسان با ایده پردازی و طراحی نقشه، شروع به همکاری با گروه‌های تحقیقاتی می‌کنند که هدف اصلی آن‌ها پیدا کردن بهترین تکنیک سازگار با میزان بودجه خانواده‌ها است. استراتژی توسعه کشاورزی پایا به دنبال کاهش فرسایش، تولید خاک سالم‌تر، افزایش محصولات باکیفیت و سوددهی بیشتر است. برای میلیون‌ها سال طبیعت بدون دخالت ما باعث رشد و پرورش گیاهان شده است و این کار را میکروب‌ها انجام داده‌اند. گیاهان با میکروب‌های درون خاک ارتباط دارند که از طریق آن‌ها مواد مغذی را دریافت می‌کنند. موجودات داخل خاک نیز از طریق گیاهان تغذیه می‌شوند و به این شکل باهم دادوستد می‌کنند. در این دوره به چگونگی تبدیل باغ به جنگل غذا و تولید نیتروژن خواهیم پرداخت که یکی از ویژگی‌های جنگل غذا اضافه شدن بقولات گیاهی و کاشت انواع گیاهان خوراکی و دائمی است. در انتها به چگونگی تولید کود مجانی از طریق ساخت توالت کود انسانی و ترشحات کرم قرمز اشاره می‌کنیم. هدف کشاورزی پایا تولید محصولات پایایی است که بتواند هزینه زندگی کارگران و ماشین‌آلات مورداستفاده را کاهش دهد و همچنین مصرف سوخت، سم، کود و... را به حداقل برساند.

جستجوی انرژی در آمریکا

جستجوی انرژی در آمریکا

تعداد ویدئوها: 11

در دوره ویدیویی «جستجوی انرژی در امریکا» قصد داریم در خصوص انرژی پاک یا همان سوخت پنجم صحبت کنیم. آلایندگی ناشی از اگزوز خودروها، آلودگی شدید هوای شهرهای بزرگ و صنعتی را به دنبال داشته است. علاوه بر آن، استفاده بیش‌ازحد سوخت‌های فسیلی سبب گرم شدن جو کره زمین خواهد شد. اگر این رویه همچنان ادامه یابد و گازهای گلخانه‌ای بیشتری تولید شود آینده زمین به خطر خواهد افتاد. تنها میراث ما برای آیندگان: نابودی طبیعت بخصوص جنگل‌ها، آلودگی‌های محیط‌زیست و هدر دادن منابع زیرزمینی خواهد بود. یکی از بهترین راه‌های نجات آینده بهینه‌سازی مصرف سوخت و جایگزین کردن انرژی‌های پاک است. در این دوره آموزشی به معرفی انرژی‌های پاک و بررسی تفصیلی آن‌ها خواهیم پرداخت. منابع پاک برای کره زمین از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا خطرات اقلیمی ناشی از سوخت‌های فسیلی را ندارد و هیچ آسیبی به محیط‌زیست نمی‌رساند. مصرف بی‌رویه منابع زیرزمینی و دغدغه نابودی آن‌ها از دیرباز مطرح بوده است. وقتی صحبت از منابع تجدید پذیر می‌شود دیگر جای هیچ نگرانی نیست. برای مثال گاز متان محصول جانبی زندگی بشر است و از آن به‌عنوان یک منبع پایدار نام‌برده می‌شود، به کمک گاز متان موجود در فاضلاب می‌توان بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی، انرژی موردنیاز تصفیه آب را تهیه کرد. مزیت دیگر منابع تجدید پذیر، در دسترس بودن و هزینه ناچیز جمع‌آوری آن‌ها است، برای تهیه این منابع از عملیات سنگین و پرهزینه استخراج خبری نیست درنتیجه می‌تواند ازنظر اقتصادی بسیار مقرون‌به‌صرفه باشد. منابع پاک و تجدید پذیر تضمین‌کننده آینده‌ای مستحکم برای بشر است. از امریکا همواره به‌عنوان یک استثنا در مصرف سوخت‌های فسیلی یاد شده و این کشور را درزمینه مصرف انرژی پاک پیشرو می‌دانند. در این مستند به ایالت‌های مختلف امریکا سفر می‌کنیم و به بررسی چگونگی تولید انرژی از گرمای زمین در دورافتاده‌ترین مناطق آلاسکا می‌پردازیم. برای راه‌اندازی نیروگاه زمین‌گرمایی آلاسکا هزینه هنگفتی صرف شد اما نتیجه خودکفایی در مصرف سوخت را به دنبال داشت. این امر با به حداقل رساندن مصرف سوخت‌های فسیلی از آلودگی هوا جلوگیری می‌کند. در ویدیوهای این دوره چگونگی بازگشت هزینه‌های صرف شده به اقتصاد جامعه را برایتان شرح می‌دهیم.

تامین انرژی زمین

تامین انرژی زمین

تعداد ویدئوها: 11

در دوره ویدیویی «تأمین انرژی زمین» قصد داریم اهمیت جایگزین کردن سوخت‌های زیستی پاک به‌جای سوخت‌های فسیلی را شرح دهیم. جمعیت زمین روزبه‌روز در حال افزایش است و این امر نیاز بشر را برای حذف سوخت‌های فسیلی افزایش می‌دهد. مصرف سوخت‌های فسیلی سبب افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای مانند گاز کربن دی‌اکسید می‌شود که علت اصلی افزایش دمای زمین است. زمین پر از انرژی‌های تجدید پذیر است اما چگونگی به دست آوردن این انرژی و مقدار استفاده از آن به ما بستگی دارد. منابع طبیعی در کنار برنامه‌ریزی انسانی می‌تواند سبب کاهش گازهای گلخانه‌ای شود. یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منبع انرژی زمین، خورشید است. هر تابش نور خورشید به زمین حدود 120 هزار ترابات انرژی به همراه دارد. فرانک شومن مخترع کمتر شناخته‌شده آمریکایی، در سال 1910 موفق به اختراع دستگاه متمرکز کننده توان خورشیدی شد. ایده‌های شومن جلوتر از زمان خودش بود. پروژه‌های او به دلیل جنگ جهانی اول، عدم‌حمایت دولت و نداشتن توان مالی کنار گذاشته شد. یک سده بعد در اولین نیروگاه خورشیدی جهان، آزمایش‌های شومن بکار گرفته شدند. در این آزمایشات پنل‌ها، نور خورشید را روی صفحه‌ای متمرکز می‌کردند که در آن‌یک مایع برای انتقال دما جریان داشت. با کمک انرژی تولیدشده از پنل‌ها، نیاز 26 هزار خانوار تأمین ‌شد. درواقع جایگزین کردن سوخت‌های زیستی و پاک با سوخت‌های فسیلی مزیت‌های گوناگونی برای کره زمین دارد. سوخت‌های پاک منبع دائمی انرژی هستند و آلودگی هوا را کاهش خواهند داد. دانشمندان به دنبال راهی هستند تا در آینده‌ای نزدیک از سوخت‌های فسیلی، انرژی پاک و بدون آلاینده ایجاد کنند زیرا مصرف بی‌رویه سوخت‌های فسیلی تأثیرات مخربی بر شرایط اقلیمی زمین می‌گذارد. چین بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار انرژی‌های تجدید پذیر در دنیا است. در چین مؤسسات تحقیقاتی وجود دارد که هدف اصلی آن‌ها ساخت تکنولوژی جدیدی جهت استفاده بی‌ضررتر از سوخت‌های فسیلی است. اگر این آزمایش‌ها با موفقیت همراه شود همه ذخایر سوخت‌های فسیلی قابل‌تبدیل به انرژی پاک هستند.

گریند- صید نهنگ در جزیره فارو

گریند- صید نهنگ در جزیره فارو

تعداد ویدئوها: 6

در دوره ویدیویی «گریند - صید نهنگ در جزیره فارو» قصد داریم شما را با یکی از سنت‌های غلط مردم فارو آشنا سازیم. همه جای دنیا سنت‌های عجیب‌وغریب دیده می‌شود که ریشه در نیاکانمان دارد. آیا همه این سنت‌ها درست هستند؟ چگونه باید به این واقعیت پی برد که می‌توان سنت‌شکنی کرد و از تکرار عادات غلط دست برداشت. هدف ما از پخش این مستند، نشان دادن سنت قدیمی و وحشیانه گریند در جزایر فارو است. مجمع‌الجزایر فارو بخشی از مناطق دانمارک به شمار می‌آید که از ۱۸ جزیره تشکیل‌شده است. اقتصاد این جزایر به صنعت دریایی وابسته است. وقتی سخن از جزایر فارو می‌شود بی‌اختیار به یاد سنت قدیمی قتل‌عام نهنگ‌ها می‌افتیم، طوری که رنگ دریا را می‌توان قرمز تصور کرد. مردم فارو این سنت را یکی از مهم‌ترین سنت‌های تاریخ خود می‌دانند که برایشان جنبه تجاری ندارد. گوشت نهنگ صیدشده بین مردم برای طبخ غذاهای مختلف تقسیم می‌شود. ازاین‌رو کمپین‌هایی برای مبارزه با صید بی‌رویه نهنگ‌ها به وجود آمد که اهالی جزیره، کمپین‌های مبارزه با گریند را دشمن خود می‌دانند و با آن‌ها اختلاف عقیده دارند، این کمپین‌ها قصد آگاه کردن مردم و پیش‌گیری از وقوع گریند را دارند. بررسی‌ها و آزمایش‌های متعدد، نشان می‌دهد جیوه و مواد سمی موجود در گوشت نهنگ برای بدن انسان مضر است و پزشکان مردم را به عدم مصرف آن تشویق می‌کنند. با توجه به این سنت ناراحت‌کننده، فارو ازلحاظ جاذبه‌های طبیعی هرساله موردتوجه عکاسان و گردشگران زیادی قرار می‌گیرد و مردم فارو نیز میزبان خوبی برایشان هستند. اهالی فارو بسیار مهربان و مهمان‌پذیر هستند حتی کسانی که نهنگ‌ها را شکار می‌کنند. صیادان، صید بی‌رویه خود را دلیل اصلی منقرض شدن نهنگ‌ها نمی‌دانند و باورشان بر این است که عوامل طبیعی به نهنگ‌ها آسیب می‌زند. در ادامه شما را به تماشای مبارزه کمپین توقف گریند با اهالی فارو، دعوت می‌کنیم.

--> --> -->
--> -->
--> --> -->