دسته بندی ها:

دسته بندی ها

دنیای اقیانوس‌ها

دنیای اقیانوس‌ها

تعداد ویدئوها: 11

کره زمین تنها همین سطح آرام و صافی نیست که ما بر آن قدم برمی داریم. زمین تشکیل شده از میلیون ها موجود زنده دیگر غیر از انسان، لایه های متفاوتی که هر یک ویژگی های مختص به خود دارند و آب ها که بزرگترین بخش زمین را به خود اختصاص داده اند. حال اگر مشتاقید با چگونگی شکل گیری اقیانوس ها، عصر یخبندان، موجوداتی که در نزدیکی ما اما دور از چشممان زندگی می کنن، نقش اقتصادی و امنیتی آب ها و تعامل انسان با آب های این کره خاکی آشنا شوید، این دوره پاسخ تمام سؤالات شما را می دهد.

زمین امروز

زمین امروز

تعداد ویدئوها: 7

تصور کنید روزی زمین چنان آلوده شود که هر یک از ما ناچار شویم با ماسک اکسیژن تنفس و تردد کنیم! به همین دلیل است که نقش انرژی های مختلف اعم از تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر، فسیلی و غیرفسیلی بر زندگی نوع بشر غیر قابل انکار است. در این دوره با انواع انرژی ها، چگونگی بوجود آمدن آن ها و تأثیرات مثبت و منفی هر یک بر زمین آشنا می شویم. نقش دولت ها بر تعدیل اثرات منفی سوخت های فسیلی و ابتکاراتی که در این زمینه داشته اند نیز بخشی از محتوای دوره را تشکیل می دهد.

قطب جنوب

قطب جنوب

تعداد ویدئوها: 6

هیچ یک از ما نمی توانیم در برابر مسائلی همچون گرمایش زمین، از بین رفتن یخچال های طبیعی، نابودی گونه های جانوری و موضوعاتی از این دست بی تفاوت باشیم. داشتن دانشی نسبی در موضوعات ذکر شده، این توانایی را به ما می دهد که نقشی مفیدتر برای محیط زندگی مان داشته باشیم و با مسئولیت پذیری بیشتری به حیات خود ادامه دهیم. اگر تا امروز نمی دانستید که قطب جنوب در حال نابودیست، پنگوئن ها در معرض انقراض اند و ستاره های دریایی با گرم تر شدن زمین ضعیف و ضعیف تر می شوند، در این دوره با ما همراه شوید.

راز زیر یخ های آنتارکتیکا

راز زیر یخ های آنتارکتیکا

تعداد ویدئوها: 8

اگر مشتاقید با مرتفع ترین، خشک ترین، تهی ترین، سردترین و بادخیز ترین نقطه جهان آشنا شوید، در این دوره همراه ما باشید. این منطقه آنتاركتيكا نام دارد؛ قاره منجمدي كه قطب جنوب زمين را احاطه كرده است و درياهای بسيار سرد و منجمد آن را در بر گرفته اند. ما شما را به قلب یخچال های قطب جنوب می بریم تا با هم به اکتشاف بپردازیم و از راز اقلیم قطب جنوب، گذشته آن و آینده ای که در انتظارش است، سر درآوریم.

تغییرات آب و هوا و گرمایش

تغییرات آب و هوا و گرمایش

تعداد ویدئوها: 7

امروزه مناطق وسیعی از جهان در معرض تغییرات آب و هوایی قرار دارند و دیگر آب و هوای گذشته نمی‌تواند راهنمایی برای آب و هوای آینده باشد. در این دوره تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین را زیر زره‌بین گذاشته‌ایم و مخاطرات آن را بررسی کرده‌ایم. با ما همراه شوید تا به کانادا سفر کنیم و تأثیر تغییرات آب و هوایی بر اقلیم این سرزمین را ببینیم و با کمپین‌های محیط‌زیستی در جهت کاهش تغییرات آب و هوایی آشنا شویم.

روح مقدس آب

روح مقدس آب

تعداد ویدئوها: 12

آب؛ این مایه حیات، هر روز رو به کاهش است. مردمان بسیاری در سراسر دنیا برای حفظ آب تلاش می‌کنند. آن‌ها خواستار رسیدگی به وضع حیوانات و موجودات زنده‌ای هستند که در معرض خطر بسیار قرار دارند. رشد صنایع، زندگی گیاهان، حیوانات و انسان‌ها را در معرض خطر قرار داده و اتمام منابع آبی و آلودگی هوا و آب‌ها، بر اهمیت توجه به این موضوع افزوده است. در این دوره گوشه‌ای از مبارزات انسانی بر ضد تخریب طبیعت و آلودگی آب‌ها را به شما نشان خواهیم داد.

حقیقت تلخ

حقیقت تلخ

تعداد ویدئوها: 13

حقیقت تلخ

پیش از سیل

پیش از سیل

تعداد ویدئوها: 15

در این دوره با هم مستند «پیش از سیل» با حضور لئوناردو دی‌کاپریو را خواهیم دید تا با عمق فاجعه تغییرات آب‌وهوایی از نزدیک آشنا شویم. همه ما انسان‌ها سهواً در حال دامن زدن به تغییرات آب‌وهوایی به وسیله سوزاندن زباله‌های شهری هستیم. سوزاندن زغال و نفت و چوب، دی‌اکسید کربن زیادی در اتمسفر آزاد می‌کند. گازهای گلخانه‌ای هم به شکلی گسترده در حال تغییر دادن آب و هوا هستند. تمام این عوامل باعث افزایش کلی دمای کره زمین می‌شوند. دانستن این نکته اهمیت دارد که بر اساس منابع موثق، سال 2012 گرم‌ترین سال زمین بوده است و به همین ترتیب سال‌های بعد نیز جزو گرم‌ترین سال‌های جهان بوده و هستند. البته انسان تنها نقش‌آفرین صحنه تغییرات اقلیمی نیست و عوامل طبیعی همچون نواسانات در تابش خورشید، گردش وضعی زمین و مقدار تمرکز گازهای گلخانه‌ای هم از عوامل تأثیرگذار بر آن هستند. فیلم مستند «پیش از سیل» با تمرکز بر تغییرات اقلیمی ساخته شده و تأثیر تغییرات آب‌وهوایی بر محیط زیست را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این فیلم مستند راهکارهایی هم برای جلوگیری و یا کاهش سرعت این تغییرات، نجات گونه‌های در معرض خطر و اکوسیسم‌های در حال نابودی ارائه شده است. در این دوره با لئوناردو دی‌کاپریو، سفیر صلح سازمان ملل در زمینه تغییرات آب‌وهوایی همراه شده‌ایم و شاهد تلاش‌های او برای نجات زمین خواهیم بود. متخصصان معتقدند اگر بخواهیم به شکلی مؤثر با تغییرات آب‌وهوایی مقابله کنیم، باید بدانیم که بخش اعظم اقتصاد جهان بر پایه سوخت‌های فسیلی استوار شده است. سوخت فسیلی شامل زغال، نفت و گازهای طبیعی می‌شود. نفت بخش‌های اعظمی از حمل‌ونقل را جان می‌بخشد و زغال و گازهای طبیعی هم به قسمت اعظمی از بخش برق قدرت می‌دهند. حال ما در آستانه یک بحران جهانی زیست محیطی، به جای آنکه به دنبال جایگزین‌هایی کم‌خطرتر برای اقلیم زمین باشیم، به شکلی افراطی با انفجار کوه‌ها برای تولید زغال، تکه تکه کردن زمین برای دست‌یابی به گازهای طبیعی و حفاری‌های عظیم برای یافتن نفت بیشتر، در حال دامن زدن به روند این تخریب هستیم. با ما در دوره «پیش از سیل» همراه شوید تا از تغییرات آب‌وهوایی، تهدیدات آن و راهکارهای کنترل آن سردرآوریم.

مرگ رازآلود سالمون‌ها

مرگ رازآلود سالمون‌ها

تعداد ویدئوها: 11

مرگ رازآلود سالمون‌ها

فراتر از بحران آب و هوا

فراتر از بحران آب و هوا

تعداد ویدئوها: 13

فراتر از بحران آب و هوا

تکامل آگاهی زیست محیطی

تکامل آگاهی زیست محیطی

تعداد ویدئوها: 18

در دوره مستند «تکامل آگاهی زیست‌محیطی» آنچه می‌خواهیم بگوییم روش نگریستن به خودمان به عنوان یک سازواره زیستی است. ما باید روش‌های حیات را در پیش بگیریم؛ روش‌هایی که عامدانه در روند تکامل شرکت دارند. در این فیلم مستند، محیط شناس مشهور، اندرو فاوست (Andrew Faust) داستانی محرک و و هیجان‌انگیز درباره رشد و تکامل آگاهی در حیات بشر بر روی کره زمین خواهد گفت. محیط زمین در خط استوا 40 هزار کیلومتر است. زمین هسته‌ای دارد که سریع‌تر از پوسته خارجی زمین می‌چرخد و در واقع یک کوره حرارتی هسته‌ای است. هسته زمین از اورانیوم، نیکل، کادنیوم، بروم و آهن تشکیل شده است و با دمای 7000 درجه کلوین در حال گداختن است. از همین روست که زمین بر خلاف مریخ دارای یک زمین‌شناسی زنده است. یکی از نکات کلیدی درباره سیاره زمین این حقیقت است که ما یک مرکز هسته‌ای به شدت رادیواکتیو داریم و همین امر است که قطب‌های الکترومغناطیسی را ایجاد می‌کند که تا دوردست‌ها خارج از سیاره ما در جو امتداد دارد. حال سؤال آن است که زمین به عنوان یک متا ارگانیسم یا ابر موجود زنده چطور کار می‌کند؟ آنچه دانشمندان و زیست شناسان می‌گویند آن است که زمین را یک ابر سازواره تلقی می‌کنند که به آن «گایا» می‌گویند. نظریه گایا می‌گوید زمین یک موجود زنده خود تنظیم‌گر است و از همین اصل در فیزیک استفاده شده تا تعیین کنند که آیا سیاراتی که ما از طریق تلسکوپ هابل می‌بینیم، حیات را در خودشان حفظ می‌کنند یا خیر. دانشمندان این کار را با دیدن یا اندازه گرفتن طول موج رنگ‌های مختلفی که از آن‌ها می‌آید اندازه‌گیری می‌کنند. در واقع حرفی که گایا می‌زند آن است که آنچه فیزیک و زیست شناسی در حال کشف آن هستند، این نکته است که حیات شرایطی را به خود گرفته است که برای خودش مهم است، یعنی به نفع آن است؛ به عبارت دیگر کاری که حیات می‌کند آن است که حیات را به حیات مناسب تبدیل می‌کند. با ما در دوره تکامل آگاهی زیست‌محیطی همراه شوید تا با شگفتی جهان هستی بیشتر آشنا شوید.

آب و هوا  چگونه بد و بدتر می‌شود

آب و هوا چگونه بد و بدتر می‌شود

تعداد ویدئوها: 12

آب و هوا چگونه بد و بدتر می‌شود

--> --> -->
--> -->
--> --> -->