دسته بندی ها:

دسته بندی ها

زیبایی فریبنده

زیبایی فریبنده

تعداد ویدئوها: 5

در مستند ویدئویی «زیبایی فریبنده» قصد داریم شما را با موجودی خطرناک و در عین حال زیبا در دریاها آشنا نماییم. عروس دریایی "Jellyfish"، از جمله مخلوقات سحرآمیز و البته خطرناکی است که از حدود 500 تا 700 میلیون سال پیش در دریاها می‌زیسته‌اند. بدن عروس دریایی از یک توده پولیپ مانند تشکیل و از آن دنباله‌هایی به شکل رشته خارج شده است. هزاران سلول حاوی سمی مرگبار به نام نماتوسیت سطح این رشته‌ها را پوشانده‌اند. این موجودات در برخی سواحل و نیز اعماق دریاها قابل مشاهده هستند. شاید هیچکس دوست نداشته باشد عروس دریایی را با تمام زیبایی‌اش لمس کند. این جانور دریایی ژلاتینی در شکل‌های مختلف وجود دارد. از انواع عروس دریایی می‌توان به نوع جعبه‌ای "Box Jellyfish" که خطرناک‌ترین نوع آن به شمار می‌آید و مرد جنگجوی پرتغالی "Portuguese man-of-war" اشاره کرد. این جانوران با زیبایی رمزآلود خود عمری از 1 تا 30 دارند و می‌توانند به اندازه 200 برابر جثه اولیه خود رشد کنند. بهشت عروس‌های دریایی در میانه اقیانوس اطلس و نزدیکی آزور "Azores" قرار دارد. جزیره پیکو در غرب مجمع الجزایر آزور، زیستگاه اصلی این جانوران دریایی است. در این جزیره می‎‌توان به آسانی بر روی عروس‌های دریایی مطالعه کرد. حضور این جانواران در آب‌های هر منطقه از دریا، نشان از وجود جریان‌های آبی قدرتمندی دارد که مقدار زیادی ماده مغذی در خود دارند. این جانوران دریایی که 98 درصد بدنشان را آب تشکیل می‌دهد، از مواد مغذی آب‌ها از جمله پلانکتون‌ها، ماهی‌ها و خرچنگ‌ها تغذیه می کنند. نوتریکولا "Nutricula" یا عروس دریایی نامیرا ، موجود جاودانه‌ای است که می‌تواند از مرحله بلوغ مجدد به حالت پولیپ بازگردد. این گونه از عروس دریایی با وجود نامیرایی زیستی و اینکه می‌تواند بی‌نهایت بار به دوران جنین خود برگشته و دوباره زندگی را آغاز کنند اما در طبیعت دریا اغلب شکار شده و یا بر اثر بیماری پیش از آنکه بالغ شوند می‌میرند. با این وجود زندگی این جانور به عنوان یکی از طولانی‌ترین مراحل حیات در طبیعت به شمار می‌رود. در تماشای این مستند با ما همراه باشید تا با زندگی این جانور زیبا، سحرآمیز و البته کشنده از نزدیک آشنا شوید.

سفر شگفت‌انگیز پروانه‌ها

سفر شگفت‌انگیز پروانه‌ها

تعداد ویدئوها: 8

در مستند ویدئویی « سفر شگفت‌انگیز پروانه‌ها» با یکی از عجیب‌ترین رازهای دنیای طبیعت، سفر شگفت‌انگیز پروانه مونارک آشنا خواهید شد. ‌‌ این جانوران هر ساله از اقلیمی به اقلیم دیگر در حال پرواز هستند و شهرت آنها نیز به خاطر همین مهاجرت قابل پیش‌بینی از شمال به جنوب است. این موجودات کوچک با بال‌هایی به طول تقریبی 10 سانتی‌متر برای مهاجرت 2000 مایلی به خوبی آماده شده‌اند. پروانه مونارک "Monarch" حشره کوچکی است که در ساختار بدنی خود، لوله گوارش، قلب پشتی و طناب عصبی شکمی دارد. خویشاوندان این پروانه در تمام اقلیم‌هایی که گیاه علف شیر یا گونه‌های گیاهی نزدیک به آن مثل فرفیون پیدا شود، وجود دارند. پروانه مونارک در زبان علمی به نام Danaus Plexippus و در زبان فارسی به پروانه شهریار معروف است. این حیوانات از شاخه بندپایان و در راسته پولک‌بالان قرار دارند. پروانه‌های مونارک یکی از گونه‌های بسیار زیبای پروانه هستند که در کانادا و شمال ایالات متحده آمریکا زندگی می‌کنند. مهاجرت پروانه‌های مونارک در شرایط آب و هوایی خاصی از آمریکای شمالی به سمت مکزیک صورت می‌گیرد. هوای معتدل و به عبارتی فصل بهار برای سفر این نوع پروانه‌ها بسیار مناسب است. آب‌های آزاد و بادهای وزنده، زندگی پروانه‌های مونارک را تهدید می‌کند. راز جهت یابی و مهاجرت پروانه مونارک توسط پروفسور الي شليزرمن "Eli Shlizerman" استاد رياضي دانشگاه واشنگتن و سرپرست اين تحقيق کشف شد. این پروانه‌ها از مسیر وزش باد برای جهت‌یابی در سطح دریاها و دریاچه‌ها کمک می‌گیرند. همچنین آنها برای عبور از مسیرهای خشکی با صرف کمترین انرژی و تنها با استفاده از خورشید مسیر صحیح حرکت خود را به خوبی می‌یابند. آنها با چشمان خود موقعیت خورشید را در آسمان رصد کرده و به کمک شاخک‌هایشان زمان مشخص از روز را یافته و در نتیجه در تمام روز به سمت جنوب حرکت می‌کنند. نابودی مونارک‌ها در طول مهاجرت امری طبیعی است. تعداد مرگ و میر این جانور در طول مسیر نامشخص است، اما آنها پس از رسیدن به مقصد نیز در خطر نابودی قرار دارند. زیستگاه آنها در کوهستان‌ها یا جنگل‌های مکزیک، خطرات بسیاری را برایشان ایجاد می‌کند. تغییر شرایط جوی و تغییر در زیستگاه این جانوران، مهاجرت آنها را با مشکلات متعددی مواجه کرده است. مهاجرت این جانداران زیبا بشریت را حیرت‌زده کرده و تعدادی زیست‌شناس و دانشمند همواره روی زندگی آنها در حال تحقیق‌اند. جالب است بدانید مردم مکزیک به واسطه کوچ پروانه‌ها در جشن و شادی غرق می شوند، کسب و کارشان رونق می‌گیرد و برای رسیدن آنها به مقصد دعا می‌کنند. در این ویدئو مستند مناظر زیبایی از کوچ پروانه‌ها را می‌بینید. میلیون‌ها میلیون پروانه پس از طی مسافتی بالغ بر 2000 مایل، به مکزیک می‌رسند. با ما در این دوره ویدیویی مستند همراه باشید.

قلمرو کوسه‌های غول پیکر

قلمرو کوسه‌های غول پیکر

تعداد ویدئوها: 6

در مستند ویدیویی «قلمرو کوسه‌های غول پیکر» با ما همراه باشید. جزیره‌ای دورافتاده در اقیانوس آرام وجود دارد که جهان آن را از یاد برده است. در این مکان کوسه‌های غول ‌پیکری وجود دارند که بیشتر آنها ماده و باردار هستند. در این بین محققانی به شگفت انگیزترین مجمع الجزایر دنیا، گالاپاگوس "Galapagos islands" سفر کردند تا به تحقیق بر روی زندگی این جانوران غول پیکر بپردازند. جزایر آتشفشانی گالاپاگوس از نظر موقعیت جغرافیایی، در شرق اقیانوس آرام و در 900 کیلومتری سواحل غربی آمریکای جنوبی واقع است که امکانات تفریحی و توریستی متعددی دارد. کوسه نهنگ‌ها یا کوسه کولی کر‌ها (نام علمی Rhincodon typus)، به گروهی کوچکی به نام کوسه نهنگ سانان تعلق دارند. آن‌ها به خاطر آرایش بال‌ها و لایه‌ای از پوست که دور دهانشان نقش بسته، شهرت بسیاری دارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این کوسه‌ها در سن بلوغ 18 متر طول و 30 تن وزن دارند. این جانوران عظیم الجثه از پلانکتون‌ها و ماهی‌های دیگر تغذیه می‌کنند. از کوسه‌های سر‌چکشی چه می‌دانید؟ این کوسه‌ها در سرتاسر مجمع الجزایر گالاپاگوس پراکنده‌اند اما فقط در مناطقی تجمع دارند که جریان‌های قدرتمند جنوبی به جزیره داروین می‌رسند. جمعیت کوسه‌های سرچکشی به واسطه قرار گرفتن در این منطقه حفاظت‌ شده، به سرعت در حال افزایش است. در ادامه مستند سفر به گالاپاگوس خواهید دید که کوسه نهنگ‌ها در حرکت به سمت طاق داروین (زیستگاه موجودات آبی غول آسا) در جنوب آمریکا، دانشمندان را نیز به دنبال خود می‌کشانند. در این سفر تحقیقاتی، دانشمندان نشانه‌هایی از ارتباط را در میان این کوسه نهنگ‌ها شناسایی می‌کنند که بسیار جالب است. در این بین تغییرات جوی آب و هوایی و طوفان‌های سهمگین دریایی تحقیقات دانشمندان را با مشکل مواجه می‌کند. آن‌ها پس از گذر از طوفان و در ادامه تحقیقاتشان، به دنبال مکان و زمان زایمان کوسه نهنگ‌ها هستند؛ مکانی که هنوز برای آنها مبهم و ناشناخته است. تماشای ویدیوهای این مستند زیبا و هیجان‌انگیز را از دست ندهید.

هفت حیوان برتر آفریقا

هفت حیوان برتر آفریقا

تعداد ویدئوها: 7

در مستند ویدیویی «هفت حیوان برتر آفریقا» با حیوانات قدرتمند و غول‌پیکر قاره آفریقا بیشتر آشنا خواهید شد. قاره آفریقا با مساحتی در حدود 30,37 میلیون کیلومتر مربع به عنوان دومین قاره پهناور دنیا به شمار می‌رود و 20,4 درصد کل خشکی‌های زمین را در بر می‌گیرد. در این قاره وسیع، حیوانات و پستانداران به شکل انبوه و در نژادهای مختلفی وجود دارند و بیشتر آن‌ها نیز در قلمرو آفریقای گرمسیری زندگی می‌کنند. آفریقا میدان نبردی برای حیات وحش است؛ جایی که در آن حیوانات درنده، بزرگ و شکارچیان تندرو در کنار یکدیگر حیات وحش خارق‌العاده‌ای را تشکیل می‌دهند و با شجاعت از قلمرو خود محفاظت کرده و به حیات ادامه می‌دهند. اما در میان آنان هفت مورد بر سایر حیوانات این قاره وسیع برتری دارند. شیرهای خشمگین، یوزپلنگ‌های "Cheetah" مشهور به دونده‌های تیزپا، کفتارهای فرصت ‌طلب، بوفالوهای گیاه‌خوار، کرگردن‌های تنومند، فیل‌های عظیم‌الجثه و پلنگ‌ها از جمله حیوانات منحصر به فرد این قاره بزرگ به شمار می‌روند. فیل‌های آفریقایی بزرگ‌ترین گونه جانوری بر روی خشکی در دنیا به حساب می‌آیند و برای بقای خود از برگ‌ها و ریشه گیاهان تغذیه می‌کنند. این نژاد از فیل‌ها در مقایسه با نوع آسیایی خود درشت اندام‌ترند و در حال حاضر (2017) به دلیل شکار بی‌رویه انسان‌ها نسلشان رو به انقراض است. شیرها تنها گربه‌سانانی هستند که به صورت اجتماعی زندگی می‌کنند و با عنوان سلطان جنگل در بیشه‌زار و دشت‌ها به حیات خود ادامه می‌دهند. این حیوانات درنده از طریق کمین کردن در مسیر پستانداران، پرش ناگهانی و دویدن به شکار طعمه خود می‌پردازند. دشمنی میان شیرها و کفتارها بر سر غذا و در واقع برای ادامه بقا یک دشمنی دیرینه است. این دو پستاندار درنده نه تنها بر سر طعمه، بلکه بیشتر مواقع بر سر قلمرو نیز با یکدیگر درگیر می‌شوند. کرگدن‌های سفید بعد از فیل‌ها، دومین پستانداران بزرگ خشکی به حساب می‌آیند و تقریبا 98,8 درصد از این حیوانات تنومند در کشورهای آفریقای جنوبی، نامیبیا، زیمباوه و کنیا زندگی می‌کنند. این گونه جانوری به مراکز حفاظتی مختلفی در آفریقا منتقل شده‌ تا با فراهم کردن پیش زمینه‌های لازم برای بقای نسلشان، از انقراض آنان جلوگیری گردد. در ادامه شما را به تماشای ویدیوهای این مستند مهیج دعوت می‌کنیم.

لباسی برای زندگی

لباسی برای زندگی

تعداد ویدئوها: 7

در مستند ویدئویی «لباسی برای زندگی» شما را با یکی از مهم‌ترین بخش از بدن جانواران آشنا خواهیم کرد. پوست بدن حیوانات، در طول تکامل به رنگ‌های مختلفی تغییر می‌کند. گروه‌های مختلف موجودات از پوستشان برای اهداف متعددی از جمله عایق حرارتی، محافظی در برابر دشمنان، هشدار، استتار و علامتی برای جفت‌گیری استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که برخی شکل‌ها و طرح‌های روی پوست حیوانات برای مدیریت و رهبری گله مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوع پوشش بدن جانوران به عوامل مختلفی از جمله ساختمان بدن، نوع جانور و همچنین به محیط زندگی آن جانور وابسته است. انواع پوشش بدن حیوانات عبارتند از پولک، تیغ، پشم، مو، کرک، پر و ... . در این مستند به بررسی پوشش بدن و کارکردهای آن در بیش از ده جانور از جمله ماهی، کرکودیل، طاووس، گوزن، آرمادیلو، فیل و ... می‌پردازیم. فلس یا پولک بخش اصلی بدن ماهی‌ها را در بر می‎‌گیرد. پولکی لغزنده که به آنها در شنا کردن کمک می‌کند. پوست ماهی از حساس‌ترین گونه‌های موجود در جهان و سرشار از حسگرهای مختلف است. سلولهای مخصوص روی پوست، تغییر فشار و حرکت را به ماهی می فهمانند و در این هنگام است که پوست به اساسی‌ترین حس بدن تبدیل می‌گردد. فلس ماهیان در انواع مختلفی از جمله پلاکوئیدی (مخصوص ماهیان غضروفی همچون سفره ماهی )، لوزی شکل (درشت، ضخیم و تا حدی استخوانی)، گرد (نازک و نسبتا شفاف) و شانه‌ای (در ماهی سوف) وجود دارد. پانگولین "Pangolin" یا مورچه‌خوار پولک‌دار نیز جانوریست که در مناطق گرمسیری آفریقا و آسیا زندگی می‌کند و بر روی پوستش فلس‌هایی از جنس کراتین دارد. حیوانی شب‌زی که از حسی بویایی قوی خود برای یافتن حشراتی همچون مورچه استفاده می‌کند. بدن پرندگان از جمله طاووس از پر تشکیل شده است. زمانی‌که طاووس نر برای ابراز عشق به طاووس ماده پرهای براق و خوش‌رنگ خود را باز می‌کند، روی دمش طرح‌هایی به شکل چشم ظاهر می‌شود، به همین خاطر این جانور به پرنده هزار چشم معروف است. طاووس‌ها در گونه‌های مختلفی از جمله طاووس هندی و طاووس سبز وجود دارند. طاووس‌‌های هندی شناخته شده‌ترین نوع این جانوران و ساکن هند و پاکستان هستند. طاووس سبز بومی کشور میانمار و جاوه، گونه‌ای کمیاب است که در معرض انقراض قرار دارد. فیل، سنگین‌ترین جانور خشکی علاوه بر وزن در دو مولفه خرطوم و عاج نیز متمایز از سایر پستانداران است. این جانور از آن دسته موجوداتی است که پوستی بسیار ضخیم اما ظریف دارد. بنابراین ساعت‌های زیادی را در گل و لای و یا خاک و شن می‌گذراند تا از پوست خود محافظت کند. پوست این جانور در عین ضخامت به قدری حساس است که حتی نشستن یک مگس بر روی بدن خود را احساس کند. همچنین فیل‌ها برخلاف سایر موجودات از موهای روی پوست خود برای خنک کردن بدنشان بهره می‌برند. در ادامه از شما عزیزان دعوت می‌کنیم به تماشای این مستند زیبا و جذاب بنشینید.

جنگل روح قرمز

جنگل روح قرمز

تعداد ویدئوها: 7

در مستند ویدیویی «جنگل روح قرمز» با دنیای ناشناخته و نفوذ ناپذیری از حیات وحش آشنا خواهید شد. فکر می‌کنید قدیمی‌ترین جنگل جهان در کجا قرار دارد؟ جنگل‌های گرمسیری جزیره بورنئو "Borneo" بیش از 150 میلیون سال قدمت دارند. بورنئو (سرزمین اورانگوتان‌ها) سومین جزیره بزرگ جهان به شمار می‌رود که در جنوب شرقی آسیا واقع در مرکز شبه جزیره مالایا و اندونزی قرار دارد. وجود جنگل‌های استوایی و آب و هوای خاص این منطقه باعث شده که در این جزیره گیاهان و جانوران عجیبی به وجود بیاید، موجوداتی که نمونه آن‌ها را در هیچ کجای دنیا نمی‌توانید پیدا کنید. شما در این طبیعت بکر و شگفت‌انگیز، طیف گسترده و متنوعی از جانوران را در اندازه‌های مختلف مشاهده خواهید کرد که تنها امیدشان برای بقا، پنهان شدن در این ناحیه است. شما فکر می‌کنید کدام گونه جانوری پیش از دایناسورها زندگی می‌کردند و همچنان در این کره به حیات خود ادامه می‌دهند؟ در این ناحیه عقرب‌های غول پیکری را خواهید دید که بیش از 420 میلیون سال است که بر روی کره زمین زندگی می‌کنند؛ آن‌ها اکنون در جنگل بورنئو حضور دارند. همچنین می‌توانید زنبق بدبو یا رافلسیا "Rafflesia arnoldii"؛ بزرگ‌ترین و عجیب‌ترین گلی را ببینید که به صورت انفرادی رشد می‌کند. گل رافلسیا (معروف به گل جنازه) زمانی‌که کامل شکوفه می‌دهد بوی بدی را همچون گوشت فاسد شده از خود منتشر می‌کند تا حشرات گرده افشان را به سوی خود جذب کند. این گیاه نادر فقط در سوماترا و جنگل‌های بورنئو یافت می‌شود و نگاه هر بیننده را به خود خیره می‌کند. در ادامه سفر به جنگل‌های بورنئو، سوسک‌های گوزنی را خواهید دید. این سوسک یک حشره ساده نیست چرا که صدف پشت این موجود عجیب تا 20 سانتی متر رشد می کند. پرخاشگرترین گونه‌های این سوسک‌ها، بزرگ‌‌ترین آرواره‌‌ها و قوی‌ترین گازها را در اختیار دارند. قدرت گاز این نوع سوسک گوزنی می‌تواند تا 28 برابر برخی از گونه‌های ضعیف آن‌ها باشد. اما نکته جالب آن است که این سوسک‌ها علی‌رغم ظاهر خشن، علاقه زیادی به طعم شیرین دارند و می‌توانند طعمه جذابی برای گل‌های مرگ‌بار این سرزمین باشند. میمون‌های دماغ درازی در این جنگل وجود دارند و کسانی که به این منطقه سفر کنند حتما فرصت دیدن آن‌ها را خواهند داشت. کرگدن سوماترایی ناحیه بورنئو "Sumatran rhinoceros" تنها نژاد کرگدن پرمو در جهان بوده که کوچک‌ترین و خجالتی‌ترین گونه نیز به شمار می‌آید. این حیوان به ظاهر خشمگین از برگ‌های ریخته شده بر روی زمین تغذیه می‌کند و غذای مورد علاقه‌اش گیاه زنجبیل است. در ادامه شما را به تماشای خاستگاه بسیاری از پستانداران و گونه‌های کمتر شناخته شده جنگل‌های گرمسیری بورنئو دعوت می‌کنیم.

حواس تکامل یافته حیوانات

حواس تکامل یافته حیوانات

تعداد ویدئوها: 4

در دوره مستند ویدیویی «حواس تکامل یافته حیوانات» شما علاقه‌مندان به حیات وحش را به بررسی صدای انواع مختلف حیوانات دعوت می‌نماییم. محدود شنوایی انسان چیزی در حدود 20 تا 20 هزار هرتز "Hz" است و به امواج با فرکانس کمتر از 20 هرتز فروصوت و به بالای 20 هزار هرتز فراصوت می‌گویند. بسیاری از جانوران از طریق انتشار و دریافت اصوات به شکار، مسیریابی، ارتباط با همنوع و همینطور مشخص کردن قلمرو خود می‌پردازند. جانوران می‌توانند صداهایی را بشنوند که گوش انسان از شنیدن آن محروم است. آنها به صداهایی با فرکانس‌های مختلف واکنش نشان می‌دهند و این نکته به ادامه بقای آنها کمک خواهد کرد. حیواناتی از قبیل فیل‌ها، نهنگ‌ها، دلفین‌ها و خفاش‌ها از امواج فروصوت برای برقراری ارتباط از راه دور با یکدیگر بهره می‌برند. در این مستند ویدیویی به واکنش شب پره در مقابل صدای خفاش خواهیم پرداخت. شب پره‌ها توانایی شنیدن فرکانس‌ صداهای تولید شده توسط خفاش را دارند. آنها از این طریق و برای ادامه بقا، پرواز را قطع کرده و روی زمین می‌نشینند تا خود را از گزند آنها برهانند. اصوات به انواع مختلفی از جمله انفجاری، منقطع، نوسانی و دایمی و پیوسته تقسیم‌بندی می‌گردد. همه می‌دانیم که انسان نمی‌تواند فرکانس‌های تولید شده توسط برخی حیوانات را بشنود. علت این ناتوانی این است که فرکانس امواج صوتی تولید شده توسط حیوانات در محدوده شنوایی انسان نبوده و در گستره امواج فروصوت و یا فراصوت قرار دارد. برای مثال می‌بینیم که زنجره‌ها (جیرجیرک دشتی) با انتشار امواج صوتی کوتاه و پیوسته جانوران دیگر را از خود دور می‌کنند و جالب است بدانیم که نمی‌توان تشخیص داد آنها در کدام نقطه قرار گرفته‌اند. آنها با تولید چنین صدایی می‌توانند خود را به خوبی از آسیب دور نگه دارند. دارکوب‌ها نیز با تولید صدایی که از کندن چوب به وجود می‌آید، قلمروی خود را مشخص می‌کنند. در ادامه بررسی صدای حیوانات خواهیم دید که رتیل، عنکبوت دریچه‌ساز درختی و قورباغه چطور با تولید صدا برای بقا در حال تلاشند. رتیل "Tarantula" با ایجاد ضربه، صدایی تولید می‌کند که به گوش ما نمی‌رسد و ما نمی‌توانیم طول موج آن را حس کنیم زیرا این ضربه از راه زمین منتقل می‌شود. او از این طریق جنس ماده را به طرف خود می‌کشد. عنکبوت دریچه‌ساز درختی نیز با حس ارتعاش قدم‌های طعمه و نوع تولید صدا، می‌فهمد که طمعه به او نزدیک شده است. به ارتعاشاتی که در آلات موسیقی ایجاد می‌شود دقت کرده‌اید؟ همین ارتعاشات است که باعث شنیده شدن صدا توسط گوش می‌گردد و موسیقی دلپذیر را به گوش ما می‌رساند. در این مستند همچنین به چگونگی تولید صدای قورباغه، میمون جیغ کش و صدای پرندگان خواهیم پرداخت. ارتعاشات کیسه زیر گردن قورباغه باعث ایجاد ارتباط میان این گونه از جانوران شده است؛ ارتعاشاتی که برای ما انسان‌ها قابل شنیدن نیستند. جالب است بدانید که قورباغه‌ها برای تولید صدا، دو کیسه دارند و صدای استریو تولید می‌کنند. شب پره بزرگ موم‌خوار از لحاظ شنوایی تیزگوش‌ترین موجود جهان به شمار می‌رود زیرا قادر به شنیدن فرکانس‌های صوتی تا 300 کیلوهرتز می‌باشد و تقریبا از حس شنوایی 150 بار قوی‌تر از انسان برخوردار است. در این دوره مستند ویدیویی جذاب همراه ما باشید.

رازهای سیاره ما

رازهای سیاره ما

تعداد ویدئوها: 8

اگر شما بینندگان عزیز، علاقه‌مند به طبیعت و حیات وحش هستید، با دوره مستند ویدیویی «رازهای سیاره ما» همراه شوید. جهان با ارتباطاتی پیچیده، زیبا و عجیب شکل گرفته است. شاید برایتان جالب باشد که از ارتباط میان درخت و ماهی، سیاه‌گوش و کرم و ... باخبر شوید. در برگ‌ریزان پاییزی که همه در فکر خواب زمستانی و یا کوچ هستند، سنجاب نقشی کلیدی بر عهده دارد؛ سنجاب پرنده‌ "Dwarf flying squirrel"‌ که در طول فصل پاییز به دنبال نوع خاصی قارچ می‌گردد و در این میان هاگ‌ها را در جنگل می‌پراکند. سنجاب پرنده با نام علمی Pteromyini یکی از 44 نوع مختلف این جانور است که دو گونه از آن در آمریکای شمالی زندگی می‌کند و با سپری کردن یک سیر تکاملی نسبت به سنجاب‌های درختی می‌توانند با چالاکی بیشتر فاصله زیاد بین درختان را به راحتی پرواز کنند. از سوی دیگر رابطه دوطرفه قارچ‌ها و درختان در اوایل فصل پاییز در نیمکره شمالی، رویدادی دائمی است و درختان از قارچ‌ها برای گستراندن ریشه و جذب مواد مغذی استفاده می‌کنند. در ادامه کشف رازهای سیاره زمین به سواحل بارانی کانادا که یکی از باستانی‌ترین جنگل‌های دنیاست می‌رویم. جالب است بدانید که عامل اصلی حیات در این جنگل‌ها در فصل پاییز ماهی‌های قزل‌آلا هستند. جنگل باستانی کاتدرال گِرو "Cathedral Grove"، در جنوب غربی جزیره ونکوور کانادا در واقع بخشی از پارک Carmanah Walbran Provincial Park است. تعدادی از پیرترین درختان با عمری بیش از هزاران سال در این جنگل تماشایی قد برافراشته‌اند. خرس‌های سواحل بارانی کانادا برای رفع گرسنگی، ناخواسته باعث چرخش اکوسیستم می‌شوند. آنها با بردن شکار خود (ماهی) به دل جنگل و باقی گذاشتن لاشه آنها روی زمین به حشراتی که از زمستان جان سالم بدر نمی‌برند کمک می‌کنند با تخمک‌گذاری در لاشه آنها، حیات نسل بعد از خود را بیمه می‌کنند. در این مستند ویدئویی خواهیم دید که سیاه‌گوش کانادایی "Canada lynx" چطور در دل زمستان شکار کرده و روزگار می‌گذراند. این حیوان خجالتی با گوش‌هایی تیز و جثه‌ای دو برابر گربه‌های خانگی، در جنگل‌های کانادا بیشتر از سایر مناطق دیگر آمریکای شمالی (زیستگاهش) حضور دارد. خرگوش پاشنه برفی "Snowshoe Hare" با نام علمی Lepus americanus، غذای عمده سیاه‌گوش به شمار می‌آید. این خرگوش که با طول تقریبی 36 تا 52 سانتی‌متر و پاهای بزرگ از سایر همتایان خود بزرگ‌تر است، بیشتر در مناطق آمریکای شمالی از جمله کانادا و آلاسکا یافت می‌شود. در میان این سرمای استخوان‌سوز، موجودی ریز در شکاف درختان خانه کرده و انتظار رسیدن بهار را می‌کشد. پس از فرا رسیدن بهار می‌توان کرم پروانه صنوبر را در میان درختان دید که از برگ و جوانه آنها تغذیه می‌کند و خود را از شکار شدن توسط پرندگان مصون می‌دارد. جالب است بدانید که به لطف زمان‌بندی مناسب کرم‌ها برای خوردن تاج درختان، زمستان برای سیاه‌گوش‌ها بدون ترس از گرسنگی طی خواهد شد. دانشمندان می‌خواهند بدانند که ماهی‌های قزل‌آلا چطور توانسته‌اند به خرس‌های گریزلی (خرس خاکستری) کمک کنند تا زمستان را بدون خوردن غذا و فقط با خوردن برخی گیاهان طی کنند. همچنین دانشمندان توانسته‌اند با آزمایش موی خرس‌ها به مواد مصرف شده توسط آنها طی یک سال گذشته پی ببرند. وقتی بچه خرس‌ها لاشه قزل‌آلا را در جنگل رها می‌کنند، پروتئین موجود در بدن ماهی به نیتروژن تبدیل شده، وارد خاک می‌شود و مانند کود عمل می‌کند. در نتیجه پوشش گیاهی هنگام فرا رسیدن بهار سرشار از مواد مغذی اقیانوس است. در ادامه با شبکه جهانی جنگل آشنا خواهید شد که خود دنیایی پر از شگفتی و راز و رمز است. تماشای این شگفتی‌های طبیعت شما را به وجد خواهد آورد. دیدن ویدیوهای این دوره خالی از لطف نیست.

آخرین ملکه شیرها

آخرین ملکه شیرها

تعداد ویدئوها: 6

در دوره مستند ویدیویی «آخرین ملکه شیرها» همراه ما باشید تا با سلطان جنگل، شیر بیشتر آشنا شوید. شیر با نام علمی Panthera leo پستانداری گوشت‌خوار از خانواده گربه‌‌سانان است. این حیوان به خاطر جثه بزرگ (که وزن آن به 250 کیلوگرم نیز می‌رسد) و هیبت و چالاکیش در هنگام شکار، لقب سلطان جنگل را به خود گرفته است. نژادهای مختلف شیر در دو زیرگونه آفریقایی و آسیایی دسته‌بندی می‌گردد. زیرگونه آفریقایی شیر کنگو، ماسای، ترانسفال و ... را در بر‌می‌گیرد که برخی از این نژادها تاکنون منقرض شده‌اند. در جنوب غربی زامبیا پارک ملی دشت لیووا "Liuwa Plain National Park" قرار دارد. این دشت سیلابی و پهناور که مساحتی حدود 3500 کیلومترمربع دارد، در اواخر قرن 19 سرزمین شکار بود و شکار بی‌رویه در آن باعث از بین رفتن گستره حیات وحش شد. اما این منطقه از سال 2003 تحت پوشش شبکه پارک‌های آفریقا درآمده است. در منطقه حفاظت شده زامبیا، ماده شیری تنها وجود دارد که مجبور است خوراک خود را به تنهایی شکار کرده و زندگی کند. اما تلاش برای به دست آوردن غذا، تنها چالش این ماده شیر نیست. او برای حفظ غذای خود نیز با چالش‌های زیادی روبروست. یک گروه تصویربرداری به بررسی چالش‌‌های زندگی این ماده شیر تنها، علاقه نشان داده و به آنجا سفر کرده و او را تحت نظر می‌گیرند. در ماه‌های خشک سال زندگی و بدست آوردن غذا برای تمامی حیوانات این منطقه و از جمله این ماده شیر تنها، بسیار سخت خواهد شد. باورش سخت است اما آنچه بیش از همه شیر ماده را اذیت می کند، تنهایی است. او شب‌ها به اردوگاه انسان‌ها می آید تا در کنار آنها خود را از تنهایی برهاند. ایجاد این ارتباط دوطرفه میان یک شکارچی وحشی و تنها و انسان، واقعا شگفت‌انگیز است. در این مستند ویدئویی خواهیم دید که چطور انسان‌ها در تلاش برای پیدا کردن یک همدم برای این ماده شیر هستند. در ادامه گروه نجات، با تلاشی وصف‌ناپذیر به دنبال یافتن جفت برای این ماده شیر می‌گردند. آنها در جستجوی مجدد خود دو شیر نر جوان را پیدا کرده و آنها را برای انتقال به محل جدید زندگیشان همراهی می‌کنند. در این دوره شاهد این خواهیم بود که دو شیر نر پس از انتقال به محل جدید چطور خود را با محیط وفق می‌دهند. آنها پس از مدتی شیر ماده را می‌بینند و در پی برقراری ارتباط با او هستند. حال باید دید آیا این 3 شیر می‌توانند با هم کنار آمده، یک گله تشکیل داده و توله شیرهای جوان را در کنار خود ببینند یا خیر! در ادامه این مستند جذاب همراه ما باشید.

تاسمانیا

تاسمانیا

تعداد ویدئوها: 7

در مستند ویدیویی «تاسمانیا» با این جزیره اسرارآمیز بیشتر آشنا خواهید شد. ایالت تاسمانیا در جنوب قاره استرالیا قرار گرفته است. طبیعت بکر و فوق‌العاده، پوشش گیاهی، جانوری و حیات وحش منحصر به فرد جزیره تاسمانی عامل اصلی شهرت جهانی این ایالت به شمار می‌رود. یونانیان باستان اعتقاد داشتند که در نیم‌کره جنوبی، سرزمین‌های وسیع فتح نشده بسیاری وجود دارد؛ سرزمین‌هایی سحر آلود و سرشار از طلا با آب و هوایی بی‌نظیر که نگاه همگان را به سوی خود جلب می‌کند. اما سیاحان پس از ورود به تاسمانیا با دنیایی کاملا متفاوت از تصوراتشان روبرو شدند. تاسمانیا پوشیده از جنگل‌های استوایی انبوه و چشم اندازهای بی‌نظیری بود که موجودات عجیبی در آن زندگی می کردند. تاسمانی جزیره‌ای پوشیده از جنگل‌های بارانی است که در میان دره‌ها، جنگل‌ها و کوهستان‌های آن موجوداتی زندگی می کنند که نظیر آن‌ها را در هیچ جای دیگر از این سیاره نمی‌توان دید. نزدیک به یک سوم از طبیعت جزیره شگفت انگیز تاسمانی، جز میراث جهانی به شمار می‌رود که مناطق حفاظت شده بی‌شماری را در بر می‌گیرد. جانوران تاسمانیا نیز عمیقا شما را به تفکر وا خواهند داشت. سیاحان کاشف تاسمانیا شب‌های این جزیره را محل تجمع شیاطین می‌دانستند. در این جزیره شگفت‌انگیز، سایه‌ها بسیار پر رنگ هستند. کوئول‌های دم خالدار "Quoll" با رنگ‌های ‌قرمز و قهوه‌‌ای و خال‌هایی به رنگ سفید، در این منطقه دیده می‌شوند. خوکچه هندی "Guinea pig"، دیگر جانور زیبای این جزیره است که خوراک خوبی برای کوئول به حساب می‌آید. شیطان تاسمانی "Tasmanian devil" با بدنی به اندازه یک سگ کوچک و وزنی کمتر از 10 کیلوگرم، بزرگ‌ترین کیسه ‌دار گوشت ‌خوار جهان به حساب می‌آید که تا 90 سانتی‌متر رشد می‌کند. این جانور از سبیل‌‌های خود برای یافتن طعمه در شب استفاده می‌کند. شیطان‌‌ها از تولید صداهای بلند و جیغ‌‌های ترسناک، برای رفع تهدید و یا برقراری ارتباط بهره می‌‌گیرند. مهاجمان وارد شده به این جزیره، علت اصلی مرگ و میر دام‌های خود را ببرهای تاسمانی "Thylacinus cynocephalus" می‌دانستند. این حیوانان اسرار‌آمیز (گرگ تاسمانی) به علت شبزی بودن، در باغ وحش‌ها نیز مورد توجه قرار نگرفت و به علت شکار بی‌رویه نسل آن‌ها به کلی از بین رفت. گرگ کیسه‌دار، گونه دیگری از جانوران این منطقه است که به نام دینگو شناخته می‌شود. نقطه قوت دینگوها که در اغلب سگ‌سانان نیز دیده می‌شود، قابلیت سازگاری با محیط است. آبل جانسون تاسمان "Abel Janszoon Tasman" دریانورد و جهانگرد مشهور هلندی، به رغم مهارت در سفرهای دریایی و کشف سرزمین‌های جدید، شهرت جهانی زیادی از آن خود کرده بود. او در سال 1603 میلادی در روستای لوچه‌خاست "Lutjegast" واقع در استان خرونینگن کشور هلند چشم به جهان گشود. وی در یکی از ماموریت‌هایش در 24 نوامبر 1642، جزیره شگفت‌انگیزی را کشف کرد که بعدها به نام تاسمانی (برگرفته از نام آبل تاسمان) نامگذاری شد. این دریانورد زبده، 10 اکتبر 1659 در سن 56 سالگی درگذشت. در ادامه شما را به تماشای ویدیوهای این مستند زیبا دعوت می‌کنیم.

زنبورهای انفرادی

زنبورهای انفرادی

تعداد ویدئوها: 3

در مستند ویدیویی «زنبورهای انفرادی»، قصد داریم شما علاقه‌مندان به حیات وحش را با برخی از گونه‌های زنبورها بیشتر آشنا کنیم. زنبور از خانواده حشرات و از راسته پرده‌ بالان در جهان بیش از 20 هزار گونه دارد. زنبورها گرده گل‌ها را جمع‌آوری می‌کنند. شما می‌توانید این حشرات را در هرجای دنیا به غیر از قطب جنوب مشاهده کنید. زنبورها از جمله حشراتی هستند که به علت فواید بسیاری که دارند از جمله گرده افشانی، تولید عسل، خواص درمانی و ... نزد انسان‌ها از ارزش و جایگاه ویژه‌ای برخوردارند. زنبورها انواع مختلفی دارند که از این جمله می‌توان زنبور عسل، شکاری، زرد، وحشی، سیاه و ... را نام برد. زندگی جمعی زنبورها بسیار عجیب و شگفت‌آور است، با این حال گونه‌های محدودی از آنها زندگی فردی دارند که به زنبورهای برگ‌بُر "megachilidea" معروف هستند. این زنبورها را با نام زنبورهای منزوی نیز می‌شناسیم. این نوع زنبورها در آمریکای شمالی حدود 630 گونه مختلف مگاکلیید، از جمله Megachile ، Osmia ، Anthidium ، Hoplitis و Chalicodoma را در بر می گیرد. جنس‌های مگاکلیید را معمولا به عنوان زنبورهای زنبق و برگ گیاه می‌شناسند. این زنبورها بسیار کوچکند و برای تامین غذای نوزادان خود به شدت کار می‌کنند. زنبورهای منزوی نوزادان خود را با مراقبت‌های زیادی بزرگ می‌کنند. این زنبورها خانه‌های خود را در سوراخ‌هایی که در زمین حفر می‌کنند، گل و لای و یا ساقه یا سوراخ‌های توخالی می‌سازند. آنها عسل یا موم هم تولید نمی‌کنند. زنبور منزوی ماده به تنهایی برای خود خانه می‌سازد، در این گونه از زنبورها، هیچ نوع زنبور کارگری وجود ندارد. زنبورهای منزوی گرده افشانان خوبی هستند و 60 برابر بیشتر از زنبورهای عسل به این کار کمک می‌کنند. نوزادان این زنبورها پس از گذراندن یک سال در لانه، از پیله‌هایی که دور خود تنیده‌اند، بیرون می‌آیند. در تماشای این مستند ویدیویی با ما همراه باشید.

جزایر کومودو

جزایر کومودو

تعداد ویدئوها: 8

در مستند ویدیویی «جزایر کومودو و سوماترا» به ماجراجویی در جزایر شگفت‌انگیز و حیرت‌آور اندونزی می‌رویم و با رازهای نهفته در دل آن آشنا می‌شویم. در سفر خود به جزایر کومودو در استان سوندای شرقی اندونزی می‌رویم. جزیره‌ای که زادگاه اصلی اژدهای کومودو به حساب می‌آید و هر ساله گردشگران زیادی را به این منطقه بی‌نظیر جذب می‌کند. این جانور گوشت‌خوار اغلب از مردار تغذیه می کند و به خاطر جثه بزرگ، وزن زیاد و دندان‌های بسیار تیزش، توانایی حرکت با سرعت بالا و عادت‌های تهاجمی شگفت‌آوری را دارد. اژدهای کومودو "Komodo dragon" از زبان برای شناخت مزه و بو استفاده می‌کند و به جای بینی از اندام ژاکوبسون برای بو کشیدن بهره می‌گیرد. بزاق اژدهای کومودو بسیار سمی است! بزاق این خزنده 50 نوع باکتری مختلف را در خود دارد و تنها یک گاز کافی است تا بزاق این خزنده با خون طعمه مخلوط شده و شکار مسموم شود. امروزه بسیاری از رازهای پنهان جزایر کومودو و سوماترا برای انسان‌ها آشکار شده، اما هنوز هم شگفتی‌های بسیاری نهفته مانده است. دومین جزیره بزرگ اندونزی، سوماترا نام دارد که بیشترین تعداد زمین لرزه و سونامی در آن رخ می‌دهد. این جزیره زیبا و شگفت‌انگیز پوشیده از جنگل‌های گرمسیری و همچنین خانه بسیاری از حیوانات تحت انقراض مانند ببر و اورانگوتان سوماترایی است، که فقط در همین جزیره یافت می‌شوند. در جنوب قاره آسیا جزایر متعددی وجود دارد که رازهای بی‌شماری از جانورشناسی در آن پنهان شده‌اند. زمانی‌که انسان‌ها برای نخستین بار به جزایر کومودو و سوماترا پا گذاشتند، این منطقه عجیب و سرشار از تاریکی و عجایب مختلف را یافتند. یکی از جزایر کشور اندونزی جاوه نام دارد که با تراکم جمعیت بیش از 141 میلیون نفر در حال حاضر (2017) به عنوان پرجمعیت‌ترین جزیره جهان شناخته شده است. بیشتر حیوانات این جزیره که روزی به کثرت در آن دیده می‌شدند، در جنگل‌های گرمسیری زندگی می‌کنند. گونه‌ای از میمون‌ها با نام ماکاک، گاوهای بنتنگ، کرگدن و ببرهای در حال انقراض از حیوانات بومی این جزیره‌اند. کرگدن جاوه‌ای یکی از کمیاب‌ترین پستانداران دنیا به شمار می‌رود. این موجود افسانه‌ای در عصر یخبندان و با بالا آمدن آب‌ها به این جزیره رسیده است. درخت حرا یا مانگرو نیز یکی دیگر از عجایب این منطقه به شمار می‌رود که به دلیل رشد و زندگی در آب‌های شور، شهرت زیادی دارد. مارهای آبی سمی یکی از ترسناک‌ترین موجودات جزیره جاوه هستند. مار آبی زیتونی، دم پهنی دارد که از آن برای جلو راندن خود در داخل آب بهره می‌گیرد، از ماهی‌ها تغذیه می‌کند و سمی فوق‌العاده کشنده دارد که می‌تواند در عرض چند ثانیه طعمه‌اش را از پا در آورد. گلخورک نوع عجیبی از ماهی دوزیست است که در این جزیره زندگی می‌کند و می‌تواند خارج از آب نیز زنده بماند. این ماهی برای تغذیه و جفت‌گیری به خشکی می‌آید و پوست خود را همیشه مرطوب نگه می‌دارد. در ادامه تماشای ویدئوهای این مستند دیدنی را از دست ندهید.

--> --> -->
--> -->
--> --> -->