قلمرو کوسه‌های غول پیکر

6 ویدیو

مدت دوره: 0 ساعت و 53 دقیقه

گالاپاگوس

00:09:39

قیمت ویدیو: 500 تومان

در این ویدئو خواهیم دید که غواصان محقق با چه مشکلاتی برای تحقیق بر روی کوسه نهنگ ها مواجه هستند. آنها پی در پی را‌ه های مختلف را برای بررسی وضعیت کوسه ها به کار می گیرند اما سالهای زیادی باید صرف شود تا علت سفر آن ها، مکان زایمان و اینکه چه چیزی آن ها را به این نقطه از کره زمین کشانده است، مشخص شود. وارد شدن به قلمروی زندگی کوسه ها در این ویدئو بیش از پیش ما را شگفتزده خواهد کرد.

نمایش سریالی ویدیو:

دوره های مشابه:

زیبایی فریبنده

زیبایی فریبنده

تعداد ویدئو: 5

در مستند ویدئویی «زیبایی فریبنده» قصد داریم شما را با موجودی خطرناک و در عین حال زیبا در دریاها آشنا نماییم. عروس دریایی "Jellyfish"، از جمله مخلوقات سحرآمیز و البته خطرناکی است که از حدود 500 تا 700 میلیون سال پیش در دریاها می‌زیسته‌اند. بدن عروس دریایی از یک توده پولیپ مانند تشکیل و از آن دنباله‌هایی به شکل رشته خارج شده است. هزاران سلول حاوی سمی مرگبار به نام نماتوسیت سطح این رشته‌ها را پوشانده‌اند. این موجودات در برخی سواحل و نیز اعماق دریاها قابل مشاهده هستند. شاید هیچکس دوست نداشته باشد عروس دریایی را با تمام زیبایی‌اش لمس کند. این جانور دریایی ژلاتینی در شکل‌های مختلف وجود دارد. از انواع عروس دریایی می‌توان به نوع جعبه‌ای "Box Jellyfish" که خطرناک‌ترین نوع آن به شمار می‌آید و مرد جنگجوی پرتغالی "Portuguese man-of-war" اشاره کرد. این جانوران با زیبایی رمزآلود خود عمری از 1 تا 30 دارند و می‌توانند به اندازه 200 برابر جثه اولیه خود رشد کنند. بهشت عروس‌های دریایی در میانه اقیانوس اطلس و نزدیکی آزور "Azores" قرار دارد. جزیره پیکو در غرب مجمع الجزایر آزور، زیستگاه اصلی این جانوران دریایی است. در این جزیره می‎‌توان به آسانی بر روی عروس‌های دریایی مطالعه کرد. حضور این جانواران در آب‌های هر منطقه از دریا، نشان از وجود جریان‌های آبی قدرتمندی دارد که مقدار زیادی ماده مغذی در خود دارند. این جانوران دریایی که 98 درصد بدنشان را آب تشکیل می‌دهد، از مواد مغذی آب‌ها از جمله پلانکتون‌ها، ماهی‌ها و خرچنگ‌ها تغذیه می کنند. نوتریکولا "Nutricula" یا عروس دریایی نامیرا ، موجود جاودانه‌ای است که می‌تواند از مرحله بلوغ مجدد به حالت پولیپ بازگردد. این گونه از عروس دریایی با وجود نامیرایی زیستی و اینکه می‌تواند بی‌نهایت بار به دوران جنین خود برگشته و دوباره زندگی را آغاز کنند اما در طبیعت دریا اغلب شکار شده و یا بر اثر بیماری پیش از آنکه بالغ شوند می‌میرند. با این وجود زندگی این جانور به عنوان یکی از طولانی‌ترین مراحل حیات در طبیعت به شمار می‌رود. در تماشای این مستند با ما همراه باشید تا با زندگی این جانور زیبا، سحرآمیز و البته کشنده از نزدیک آشنا شوید.

سفر شگفت‌انگیز پروانه‌ها

سفر شگفت‌انگیز پروانه‌ها

تعداد ویدئو: 8

در مستند ویدئویی « سفر شگفت‌انگیز پروانه‌ها» با یکی از عجیب‌ترین رازهای دنیای طبیعت، سفر شگفت‌انگیز پروانه مونارک آشنا خواهید شد. ‌‌ این جانوران هر ساله از اقلیمی به اقلیم دیگر در حال پرواز هستند و شهرت آنها نیز به خاطر همین مهاجرت قابل پیش‌بینی از شمال به جنوب است. این موجودات کوچک با بال‌هایی به طول تقریبی 10 سانتی‌متر برای مهاجرت 2000 مایلی به خوبی آماده شده‌اند. پروانه مونارک "Monarch" حشره کوچکی است که در ساختار بدنی خود، لوله گوارش، قلب پشتی و طناب عصبی شکمی دارد. خویشاوندان این پروانه در تمام اقلیم‌هایی که گیاه علف شیر یا گونه‌های گیاهی نزدیک به آن مثل فرفیون پیدا شود، وجود دارند. پروانه مونارک در زبان علمی به نام Danaus Plexippus و در زبان فارسی به پروانه شهریار معروف است. این حیوانات از شاخه بندپایان و در راسته پولک‌بالان قرار دارند. پروانه‌های مونارک یکی از گونه‌های بسیار زیبای پروانه هستند که در کانادا و شمال ایالات متحده آمریکا زندگی می‌کنند. مهاجرت پروانه‌های مونارک در شرایط آب و هوایی خاصی از آمریکای شمالی به سمت مکزیک صورت می‌گیرد. هوای معتدل و به عبارتی فصل بهار برای سفر این نوع پروانه‌ها بسیار مناسب است. آب‌های آزاد و بادهای وزنده، زندگی پروانه‌های مونارک را تهدید می‌کند. راز جهت یابی و مهاجرت پروانه مونارک توسط پروفسور الي شليزرمن "Eli Shlizerman" استاد رياضي دانشگاه واشنگتن و سرپرست اين تحقيق کشف شد. این پروانه‌ها از مسیر وزش باد برای جهت‌یابی در سطح دریاها و دریاچه‌ها کمک می‌گیرند. همچنین آنها برای عبور از مسیرهای خشکی با صرف کمترین انرژی و تنها با استفاده از خورشید مسیر صحیح حرکت خود را به خوبی می‌یابند. آنها با چشمان خود موقعیت خورشید را در آسمان رصد کرده و به کمک شاخک‌هایشان زمان مشخص از روز را یافته و در نتیجه در تمام روز به سمت جنوب حرکت می‌کنند. نابودی مونارک‌ها در طول مهاجرت امری طبیعی است. تعداد مرگ و میر این جانور در طول مسیر نامشخص است، اما آنها پس از رسیدن به مقصد نیز در خطر نابودی قرار دارند. زیستگاه آنها در کوهستان‌ها یا جنگل‌های مکزیک، خطرات بسیاری را برایشان ایجاد می‌کند. تغییر شرایط جوی و تغییر در زیستگاه این جانوران، مهاجرت آنها را با مشکلات متعددی مواجه کرده است. مهاجرت این جانداران زیبا بشریت را حیرت‌زده کرده و تعدادی زیست‌شناس و دانشمند همواره روی زندگی آنها در حال تحقیق‌اند. جالب است بدانید مردم مکزیک به واسطه کوچ پروانه‌ها در جشن و شادی غرق می شوند، کسب و کارشان رونق می‌گیرد و برای رسیدن آنها به مقصد دعا می‌کنند. در این ویدئو مستند مناظر زیبایی از کوچ پروانه‌ها را می‌بینید. میلیون‌ها میلیون پروانه پس از طی مسافتی بالغ بر 2000 مایل، به مکزیک می‌رسند. با ما در این دوره ویدیویی مستند همراه باشید.

قلمرو کوسه‌های غول پیکر

قلمرو کوسه‌های غول پیکر

تعداد ویدئو: 6

در مستند ویدیویی «قلمرو کوسه‌های غول پیکر» با ما همراه باشید. جزیره‌ای دورافتاده در اقیانوس آرام وجود دارد که جهان آن را از یاد برده است. در این مکان کوسه‌های غول ‌پیکری وجود دارند که بیشتر آنها ماده و باردار هستند. در این بین محققانی به شگفت انگیزترین مجمع الجزایر دنیا، گالاپاگوس "Galapagos islands" سفر کردند تا به تحقیق بر روی زندگی این جانوران غول پیکر بپردازند. جزایر آتشفشانی گالاپاگوس از نظر موقعیت جغرافیایی، در شرق اقیانوس آرام و در 900 کیلومتری سواحل غربی آمریکای جنوبی واقع است که امکانات تفریحی و توریستی متعددی دارد. کوسه نهنگ‌ها یا کوسه کولی کر‌ها (نام علمی Rhincodon typus)، به گروهی کوچکی به نام کوسه نهنگ سانان تعلق دارند. آن‌ها به خاطر آرایش بال‌ها و لایه‌ای از پوست که دور دهانشان نقش بسته، شهرت بسیاری دارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این کوسه‌ها در سن بلوغ 18 متر طول و 30 تن وزن دارند. این جانوران عظیم الجثه از پلانکتون‌ها و ماهی‌های دیگر تغذیه می‌کنند. از کوسه‌های سر‌چکشی چه می‌دانید؟ این کوسه‌ها در سرتاسر مجمع الجزایر گالاپاگوس پراکنده‌اند اما فقط در مناطقی تجمع دارند که جریان‌های قدرتمند جنوبی به جزیره داروین می‌رسند. جمعیت کوسه‌های سرچکشی به واسطه قرار گرفتن در این منطقه حفاظت‌ شده، به سرعت در حال افزایش است. در ادامه مستند سفر به گالاپاگوس خواهید دید که کوسه نهنگ‌ها در حرکت به سمت طاق داروین (زیستگاه موجودات آبی غول آسا) در جنوب آمریکا، دانشمندان را نیز به دنبال خود می‌کشانند. در این سفر تحقیقاتی، دانشمندان نشانه‌هایی از ارتباط را در میان این کوسه نهنگ‌ها شناسایی می‌کنند که بسیار جالب است. در این بین تغییرات جوی آب و هوایی و طوفان‌های سهمگین دریایی تحقیقات دانشمندان را با مشکل مواجه می‌کند. آن‌ها پس از گذر از طوفان و در ادامه تحقیقاتشان، به دنبال مکان و زمان زایمان کوسه نهنگ‌ها هستند؛ مکانی که هنوز برای آنها مبهم و ناشناخته است. تماشای ویدیوهای این مستند زیبا و هیجان‌انگیز را از دست ندهید.

هفت حیوان برتر آفریقا

هفت حیوان برتر آفریقا

تعداد ویدئو: 7

در مستند ویدیویی «هفت حیوان برتر آفریقا» با حیوانات قدرتمند و غول‌پیکر قاره آفریقا بیشتر آشنا خواهید شد. قاره آفریقا با مساحتی در حدود 30,37 میلیون کیلومتر مربع به عنوان دومین قاره پهناور دنیا به شمار می‌رود و 20,4 درصد کل خشکی‌های زمین را در بر می‌گیرد. در این قاره وسیع، حیوانات و پستانداران به شکل انبوه و در نژادهای مختلفی وجود دارند و بیشتر آن‌ها نیز در قلمرو آفریقای گرمسیری زندگی می‌کنند. آفریقا میدان نبردی برای حیات وحش است؛ جایی که در آن حیوانات درنده، بزرگ و شکارچیان تندرو در کنار یکدیگر حیات وحش خارق‌العاده‌ای را تشکیل می‌دهند و با شجاعت از قلمرو خود محفاظت کرده و به حیات ادامه می‌دهند. اما در میان آنان هفت مورد بر سایر حیوانات این قاره وسیع برتری دارند. شیرهای خشمگین، یوزپلنگ‌های "Cheetah" مشهور به دونده‌های تیزپا، کفتارهای فرصت ‌طلب، بوفالوهای گیاه‌خوار، کرگردن‌های تنومند، فیل‌های عظیم‌الجثه و پلنگ‌ها از جمله حیوانات منحصر به فرد این قاره بزرگ به شمار می‌روند. فیل‌های آفریقایی بزرگ‌ترین گونه جانوری بر روی خشکی در دنیا به حساب می‌آیند و برای بقای خود از برگ‌ها و ریشه گیاهان تغذیه می‌کنند. این نژاد از فیل‌ها در مقایسه با نوع آسیایی خود درشت اندام‌ترند و در حال حاضر (2017) به دلیل شکار بی‌رویه انسان‌ها نسلشان رو به انقراض است. شیرها تنها گربه‌سانانی هستند که به صورت اجتماعی زندگی می‌کنند و با عنوان سلطان جنگل در بیشه‌زار و دشت‌ها به حیات خود ادامه می‌دهند. این حیوانات درنده از طریق کمین کردن در مسیر پستانداران، پرش ناگهانی و دویدن به شکار طعمه خود می‌پردازند. دشمنی میان شیرها و کفتارها بر سر غذا و در واقع برای ادامه بقا یک دشمنی دیرینه است. این دو پستاندار درنده نه تنها بر سر طعمه، بلکه بیشتر مواقع بر سر قلمرو نیز با یکدیگر درگیر می‌شوند. کرگدن‌های سفید بعد از فیل‌ها، دومین پستانداران بزرگ خشکی به حساب می‌آیند و تقریبا 98,8 درصد از این حیوانات تنومند در کشورهای آفریقای جنوبی، نامیبیا، زیمباوه و کنیا زندگی می‌کنند. این گونه جانوری به مراکز حفاظتی مختلفی در آفریقا منتقل شده‌ تا با فراهم کردن پیش زمینه‌های لازم برای بقای نسلشان، از انقراض آنان جلوگیری گردد. در ادامه شما را به تماشای ویدیوهای این مستند مهیج دعوت می‌کنیم.

--> --> -->
--> -->
--> --> -->